×

Online pedagoška akademija 2023/2024

Predavači

prof.dr.sc. Ingrid Engdahl

Docentica Ingrid Engdahl, odgojiteljica je predškolske djece i psihologinja, s doktoratom znanosti o djeci i mladima sa Sveučilišta u Stockholmu, Švedska.
Ingrid Engdahl
Ingrid Engdahl
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Ingrid Engdahl je od 2018. viša znanstvena suradnica, a 2019. - 2021. bila je europska predsjednica OMEP-a, Svjetske organizacije za rani odgoj i obrazovanje.

Profesorica Engdahl 25 godina je radila u predškolskom odgoju, na različitim pedagoškim radnim mjestima te pet godina kao ravnateljica. Oko 20 godina radila je kao predavač i profesor na Stockholmskom institutu za obrazovanje i Sveučilištu u Stockholmu, uglavnom u programima obrazovanja učitelja te kao istraživač i profesor u okviru znanosti o djeci i mladima. Njezin doktorat bio je na temu: Djeca rane i predškolske dobi kao društveni akteri u švedskom predškolskom odgoju (2011).

Glavni istraživački interesi profesorice Engdahl su holistički razvoj obrazovanja u ranom djetinjstvu, s fokusom na malu djecu, igru, perspektivu djeteta, obrazovanje za održivost i prava djeteta. Ingrid Engdahl također je bila urednica ECE časopisa, objavljivala je kolumne u časopisima za profesionalce, objavila je nekoliko članaka, knjiga i izvješća te je imenovana recenzentom oko 10 časopisa unutar svog stručnog područja.

Predavači