×

Besplatna lekcija iz predavanja prof. dr. sc. Ree Fulgosi Masnjak o važnosti učenja putem osjetila

Djeca koriste svoja osjetila kako bi istražila i pokušala shvatiti svijet oko sebe. Zašto je učenje putem osjetila važno za djetetov razvoj saznajte u besplatnoj video lekciji prof. dr. sc. Ree Fulgosi Masnjak
prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak
prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak
Foto: Mliječni Zub

Redovita profesorica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i znanstvena savjetnica u trajnom zvanju, prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak, stručnjakinja je senzorno integrativnog pristupa u odgoju i obrazovanju djece. Sudjelovala je u organizaciji brojnih međunarodnih i domaćih skupova, simpozija i okruglih stolova, a u programe studija edukacijske rehabilitacije na svim obrazovnim razinama uvela je i razvila veći broj novih kolegija, kao i osuvremenila postojeće.

Nastavno na svoj dosadašnji rad i brojna stručna predavanja, za Mliječni zub Online pedagošku akademiju 2021/2022 održala je predavanje na temu „Zašto je učenje putem osjetila važno za djetetov razvoj?“. Djeca i odrasli najbolje uče i zadržavaju (pamte) najviše informacija kada pri tome angažiraju svoja osjetila. Pružanje mogućnosti djeci da aktivno koriste svoja osjetila dok istražuju svoj svijet kroz 'senzornu igru' presudno je za razvoj mozga, jer pomaže u izgradnji novih i boljem povezivanju postojećih neuronskih veza u mozgu. Taj proces dovodi do djetetove sposobnosti da izvršava sve složenije zadatke učenja i podržava kognitivni rast, razvoj jezika, motoričke vještine, socijalnu interakciju i vještine rješavanja problema.

Besplatna video lekcija o vrstama i modelima učenjaKako biste stekli dojam kako izgledaju video predavanja Online padagoške akademije Mliječni zub, u nastavku vam donosimo jednu besplatnu lekciju iz predavanja prof. dr. sc. Ree Fulgosi Masnjak!

Radi boljeg objašnjenja vrsti i modela učenja, predavačica u ovom predavanju koristi piramidu učenja (Williams & Shellenberger 1996.) koja nudi jednostavno objašnjenje na koji način su sva osjetila i naučene vještine djeteta povezani. Okvir i sami temelj piramide je središnji živčani sustav koji najbliže podržava drugu razinu koja identificira osjetne sustave, treća razina prikazuje senzorno-motorni razvoj, četvrta perceptivno motorički razvoj, a peta - najviša razina prikazuje kogniciju i intelekt.

Još uvijek stignete osigurati pristup svim predavanjima, radionicama i edukativnim materijalima!

Više od 200 sudionika iz 30 hrvatskih vrtića već sudjeluje u online edukaciji godine. Iskoristite i vi ovu priliku za sigurno, kvalitetno te kontinuirano učenje i edukaciju kroz cijelu pedagošku godinu, u vrijeme koje vama odgovara! Očekuje vas 25 ili 45 sati edukativnog sadržaja u obliku video predavanja, dodatnih edukativnih materijala te online radionica uživo.

Prijavite se već danas - za rezervacije i informacije o cijenama kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr!

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje