×

Dukatov 11. likovni natječaj „Volim mlijeko!"

Dukat poziva vrtiće i stručne suradnike na prijavu predškolaca na kreativni likovni natječaj „VOLIM MLIJEKO!“
Volim mlijeko!
Volim mlijeko!
Foto: Dukat

Jedanaestu godinu zaredom Dukat organizira kreativni likovni natječaj "VOLIM MLIJEKO!" u kojemu će, osim učenika nižih razreda osnovnih škola, ove godine po prvi puta moći sudjelovati i predškolci!

Cilj natječaja jest poticati kreativnost i likovno stvaralaštvo djece te ih podsjetiti na važnost redovite konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za njihov razvoj, a posljednje dvije godine Dukat otvara i teme povezane s očuvanjem okoliša. Prošlogodišnjim, jubilarnim desetim, izdanjem natječaja čija je tema bila šuma, započela je nova priča te je Dukat zajedno s učenicima i učiteljima dao vrijedan doprinos obnovi naših šuma. Zahvaljujući pristiglim radovima proljetos, u suradnji s Hrvatskim šumama, posađeno je 10.000 sadnica stabala u Gorskom kotaru i okolici Velike Gorice.

Projekt se nastavlja i u 2023. godini, a likovnih radova malih kreativaca će ove godine biti još više jer se u natječaj uključuju i predškolci. Tako će iz pristiglih radova učenika i najstarijih vrtićaraca na proljeće niknuti prava šuma!

Šuma i ja, prijatelja dva

Tema ovogodišnjeg natječaja: šuma i ja, prijatelja dva. Njome projekt ostaje vezan uz šumu, no dodaje djecu (i odrasle) kao posjetitelje, šetače, promatrače, planinare, čuvare, zaljubljenike u šumu i bogati šumski svijet – prave prijatelje šume. Predškolcima i njihovim mentorima prepušteno je da odaberu kako će pristupiti temi – pustite mašti na volju!

Natječaj „VOLIM MLIJEKO!“ otvoren je od 14. listopada do 20. studenoga 2022. godine, a sve informacije doznajte na mrežnoj stranici www.volim-mlijeko.hr i putem e-pošte volim.mlijeko@hr.lactalis.com.

"U proteklih deset godina u ovom je natječaju sudjelovalo više od 42.000 učenika razredne nastave iz osnovnih škola širom Hrvatske, a samo prošle godine njih više od 7.300. Vjerujemo kako ćemo ovogodišnjim natječajem, upravo zahvaljujući radovima predškolaca, premašiti lanjske brojke i na proljeće posaditi više od 10.000 sadnica stabala!", ističu iz Dukata.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje