×

Kako otkriti i poticati talent, kreativnost i darovitost?

Zanima vas kako izgledaju stručni sadržaji Online pedagoške akademije? Besplatno pogledajte tri lekcije iz dvosatnog predavanja Bojana Branisavljevića o otkrivanju dječjih talenata i darovitosti s prošle Akademije
Bojan Branisavljević
Bojan Branisavljević
Foto: Mliječni zub

Iza nas je uspješno održana prva Mliječni zub Online pedagoška akademija koju je završilo 250 polaznika, uz 30 sati obrazovnog programa i odlične povratne informacije. Na jesen kreće novo izdanje Online pedagoške akademije 2021/2022 s novim zanimljivim temama i vrhunskim predavačima, a u nastavku vam donosimo nekoliko besplatnih lekcija predavanja „Otkrivanje i poticanje talenata, kreativnosti i darovitosti“ iz ovogodišnje Akademije kako biste stekli dojam kako izgledaju naša edukativna video predavanja!

Bojan Branisavljević, stručni suradnik psiholog u dječjem vrtiću Botinec u Zagrebu, posljednjih sedam godina vodi radionice za darovitu djecu udruge „Vjetar u leđa“ te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje. Početkom 2020. godine stekao je titulu ECHA specijalista za obrazovanje darovitih. U sklopu Online pedagoške akademije 2020/2021 Bojan je održao predavanje u kojem je prezentirao kako roditelji, odgajatelji i ostali stručnjaci mogu prepoznati talente, odnosno potencijalnu darovitost djeteta predškolskog uzrasta.

Kako prepoznati talent i darovitost djetetaOva lekcija donosi detaljniji pregled Gardnerove teorije višestrukih inteligencija, odnosno načine kako prepoznati svaku od njih: vizualno-spacijalnu, verbalno-lingvističku, matematičko-logičku, tjelesno-kinestetičku, glazbenu, interpersonalnu, intrapersonalnu i prirodoslovnu. Osim toga, otkriva i koji su rani znakovi opće darovitosti djeteta.

Uloga stručnjaka, roditelja i odgojitelja u prepoznavanju talenata i darovitostiU ovoj lekciji saznajte zašto je rana identifikacija darovite djece unutar odgojno-obrazovnog sustava vrlo važna te koja je uloga stručnjaka (psihologa), odgojitelja, učitelja i roditelja u identifikaciji darovite djece. Uz to, otkrijte na koje sve načine možemo utvrditi darovitost i koji se testovi, ljestvice i upitnici koriste za procjenu karakterističnog ponašanja darovitog, odnosno talentiranog djeteta.

Uloga odgojitelja u razvoju potencijalaTalentirana i darovita djeca trebaju i zaslužuju primjerene odgojno obrazovne poticaje koje im odgojitelji i stručni suradnici mogu pružiti. Koje su to aktivnosti unutar redovnog odgojno-obrazovnog rada i strategije diferencijacije kurikuluma, a što je moguće napraviti izvan redovnog programa rada, saznajte u ovoj lekciji.

Pridružite nam se i vi te ne propustite priliku sudjelovati u odličnom edukacijskom programu koji možete pratiti u vrijeme koje Vama i Vašem timu najviše odgovara. Osigurajte svoje mjesto na Online pedagoškoj akademiji 2021/2022 već danas – javite nam se na info@mlijecnizub.hr!

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje