×

Novo predavanje drugog modula: "Kompetencije odgojitelja za suradnju i partnerstvo s roditeljima"

Od sada je sudionicima Online akademije Mliječni zub dostupno drugo video predavanje u sklopu drugog modula posvećenog temi suradnje odgojitelja i roditelja.
Adrijana Višnjić Jevtić
Adrijana Višnjić Jevtić
Foto: Mliječni zub

Drugi modul Online pedagoške akademije Mliječni zub koji nosi naziv „Izazovi suradnje u doba modernog roditeljstva“ se nastavlja. Nakon što je objavljeno prvo predavanje „Kultura zajednice u kojoj dijete uči“ dr. sc. Ivane Visković, sada je dostupno i drugo video predavanje koje donosi dr. sc. Adrijana Višnjić Jevtić, profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i osnivačica strukovne Udruge odgojitelja Krijesnice te hrvatskog odbora Svjetske organizacije za odgoj i obrazovanje u ranom djetinjstvu (OMEP).

U predavanju „Kompetencije odgojitelja za suradnju i partnerstvo s roditeljima“ ističe kako različite teorije naglašavaju važnost suradnje odgojitelja i roditelja, no da je riječ o profesionalnom odnosu za koji odgovornost snose odgojitelji. Uspješnost ovog odnosa može ovisiti o više čimbenika, a jedan od njih je profesionalna kompetencija odgojitelja. 

Kompetencije odgojitelja za suradnju i partnerstvo s roditeljima

Odgojiteljska kompetencija za suradnju s roditeljima može se promatrati kao konstrukt znanja (o strategijama i tehnikama za uspješnije uključivanje roditelja, različitim obiteljskim dinamikama i funkcioniranjima, radu s roditeljima, zaprekama koje otežavaju suradnju, sustavu podrške koji društvo pruža obiteljima), vještina (komunikacijskih vještina, vještina aktivnog slušanja, organizacijskih i suradničkih vještina) te stavova (prema roditeljima i suradnji s roditeljima).

Osim samog predavanja, svim sudionicima su na raspolaganju i dodatni radni materijali.        

Kao registrirani korisnici, predavanje možete pregledati nakon prijave na platformu Mliječni zub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje