×

Objavljeno i treće predavanje prvog modula Online pedagoške akademije 2021/2022

Online predavanje prof. dr. sc. Ree Fulgosi Masnjak „Poremećaj osjetne obrade - disfunkcija senzorne integracije (DSI)“ od sada je dostupno svim sudionicima Online pedagoške akademije
prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak
prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak
Foto: Mliječni zub

Treće po redu i posljednje video predavanje u sklopu prvog modula Online pedagoške akademije 2021/2022 je objavljeno i dostupno svim sudionicima. Temu poremećaja senzorne integracije u predavanju „Poremećaj osjetne obrade - disfunkcija senzorne integracije (DSI)“ donosi prof. dr. sc. Rea Fulgosi Masnjak.

Kao voditeljica poslijediplomskog doktorskog studija „Prevencijska znanost i studij invaliditeta“, na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, sunositeljica je više kolegija koje izvodi na engleskom jeziku. Osnovala je i pokrenula kontinuiranu aktivnost senzorno integrativne procjene u Kabinetu za senzornu integraciju Nastavno-kliničkog centra Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čija je i voditeljica. Koautorica je interdisciplinarnog tehnološkog projekta „Prvi hrvatski Višeosjetilni park”, na osnovu kojeg je grad Zagreb uvršten u katalog ekoloških gradova Europe. Kontinuirano izvodi stručne edukacije iz Senzorne integracije kroz više razina/modula, za edukacijske rehabilitatore i stručnjake drugih profesija u okviru Centra za cjeloživotno učenje, ERF-a.

U predavanju „Poremećaj osjetne obrade - disfunkcija senzorne integracije (DSI)“, bavi se problemima trajnih izazova s neurološkom obradom osjetnih podražaja kod djece, koji ometaju sposobnost djeteta za sudjelovanjem u svakodnevnim aktivnostima. Takvi se izazovi mogu pojaviti u jednom ili nekoliko senzornih sustava: u somatosenzornom, vestibularnom, proprioceptivnom, interoceptivnom, slušnom, vizualnom, olfaktornom i gustativnom sustavu.

Iako se kod mnoge djece mogu pokazati jedan ili dva simptoma, poremećaj senzorne obrade mora imati jasan funkcionalni utjecaj na svakodnevni život djeteta. Disfunkcija senzorne integracije može se manifestirati kao prekomjerna osjetljivost, kao nedovoljna osjetljivost, kao kombinacija prekomjerne i nedovoljne osjetljivosti ili kao žudnja za osjetnim podražajima. Simptomi poremećaja osjetne obrade mogu se razlikovati ovisno o vrsti i podtipu poremećaja.

Više o ovoj temi saznajte u predavanju koje registrirani korisnici mogu pregledati nakon prijave na platformu Mliječni zub. Osim samog predavanja, svim sudionicima su na raspolaganju i dodatni radni materijali.

Još nije kasno da se prijavite za sudjelovanje!Nakon objavljenih ukupno tri predavanja iz prvog modula Online pedagoške akademije, na temu „Učenje putem osjetila“, pred nama je još i panel rasprava s predavačicama te interaktivna radionica uživo putem Zoom aplikacije u prosincu. Stoga, još uvijek nije kasno da se i vi priključite Online pedagoškoj akademiji! Pripremili smo po dva edukativna paketa za vrtiće i fizičke osobe s različitim brojem sudionika, odnosno opsegom edukativnih sati. Više informacija o cijenama pronađite ovdje.

Za rezervacije i informacije o cijenama - kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr!

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje