×

Prehrana u dječjim vrtićima - izazovi i pravila

Magistra nutricionizma, Diana Gluhak Spajić, donosi preporuke i smjernice za stručnjake koji rade na planiranju i pripremanju prehrane djece u dječjim vrtićima
Prehrana u dječjim vrtićima - izazovi i pravila
Prehrana u dječjim vrtićima - izazovi i pravila

Posljednje istraživanje pokazalo je da čak 35% djece dobi od 8 do 9 godina u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu. Velika je važnost zdrave prehrane u stvaranju kvalitetnog načina života za budućnost, a dječji vrtići su velikim dijelom odgovorni za stvaranje prehrambenih navika koje djeca zadržavaju i u odrasloj dobi.

Potrebe prehrane u vrtićima se mijenjaju, za djecu je danas sve važnija prilagođena prehrana, tako prehrana za posebne potrebe postaje neizostavni dio ponude vrtića. Postoje li u vrtiću potrebni normativi i jesu li oni u skladu s propisanima, jesu li jelovnici propisno određeni i prezentirani roditeljima? O ovim i drugim pravilima kao i izazovima u njihovoj provedbi saznajte u predavanju koje donosi mag. nutr. Diana Gluhak Spajić, vlasnica Sustava za Upravljanje Kategorijama Prehrane Healthy Meal Standard, gdje je ujedno i nositelj revolucionarnih promjena prehrane u osnovnim školama i vrtićima.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje