×

Započeo je drugi modul Online pedagoške akademije 2021/2022!

Od sada na platformi Mliječni zub svi registrirani sudionici Online pedagoške akademije mogu pogledati predavanje „Uloga odgojitelja u likovno-kreativnom razvoju djece rane i predškolske dobi“ doc. dr. sc. Svetlane Novaković
doc. dr. sc. Svetlana Novaković
doc. dr. sc. Svetlana Novaković

Započeo je drugi modul Online pedagoške akademije naziva „Umjetničko izražavanje i stvaranje“. Dijete izražava svoju kreativnost kroz brojne aktivnosti, a igra je od posebnoga značaja za razvoj kreativnosti. Cilj ovog modula je pružiti sudionicima što više korisnih igara i aktivnosti za poticanje djece na kreativno izražavanje i stvaranje.

Prvo predavanje u sklopu ove teme donosi doc. dr. sc. Svetlana Novaković, docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – odsjek Petrinja, na Katedri umjetničkog područja, koja osim toga održava brojne radionice za likovno darovitu djecu.

Predmet njenog predavanja „Uloga odgojitelja u likovno-kreativnom razvoju djece rane i predškolske dobi“ je kreiranje poticajnoga okruženja, poticanje samostalnosti djece, radnih navika i ustrajnosti, upoznavanje djece s likovnim područjima i tehnikama, praćenje likovno-kreativnoga procesa i dokumentiranje dječjega likovnog stvaralaštva te razvijanje dječjih likovnih sposobnosti kao što su precizno i osjetljivo opažanje, vizualno pamćenje i mišljenje, razvoj kreativnosti i mašte, emocija, motoričke spretnosti i osjetljivosti te estetske osjetljivosti.

Kao registrirani korisnici, predavanje možete pregledati nakon prijave na platformu Mliječni zub.

Ako još niste, nije kasno da se i vi pridružite edukaciji godine jer predavanja ostaju dostupna sudionicima do kraja rujna 2022. godine! Više informacija o cijenama pronađite ovdje, a za sve upite o rezervacijama i informacijama kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje