×

Započeo je drugi modul Online pedagoške akademije Mliječni zub!

Od sada na Mliječnom zubu možete pogledati predavanje "Kultura zajednice u kojoj dijete uči" dr. sc. Ivane Visković
 dr. sc. Ivana Visković
dr. sc. Ivana Visković
Foto: Mliječni zub

Započeo je drugi modul Online pedagoške akademije Mliječni zub naziva „Izazovi suradnje u doba modernog roditeljstva. Partnerski i suradnički odnos roditelja i odgojitelja iznimno je važan za dobrobit djeteta. Današnji roditelji nisu samo „dostavljači“ djece u vrtić već su aktivni sudionici odgojno-obrazovnog rada vrtića. Upravo tim važnim odnosom bavi se drugi modul akademije.

Prvo predavanje u sklopu ove teme održava dr. sc. Ivana Visković, docentica na Filozofskom fakultetu u Splitu, na Odsjeku za rani i predškolski odgoj s dugogodišnjim radnim iskustvom u sustavu RPOO (odgajatelj, ravnatelj, pedagog). Članica je istraživačkog tima projekta Hrvatske zaklade za znanost kao i članica OMEP-a Hrvatske. 

Predmet njenog predavanja „Kultura zajednice u kojoj dijete uči“ je kultura primarnih zajednica odrastanja – obitelji i odgojno-obrazovnih ustanova, koje značajno utječu na vještine, sadržaje i stavove pojedinca prema učenju. Cjeloživotno učenje realnost je suvremenog čovjeka, a život u zajednici, snalaženje u svakodnevnici, izloženost i razumijevanje medijskih informacija te korištenje novih tehnologija učenje čini neophodnom kompetencijom pojedinca. 

Kao registrirani korisnici, predavanje možete pregledati nakon prijave na platformu Mliječni zub.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje