×

Kako pomoći djeci u stresnim situacijama

U predavanju namijenjenom roditeljima, psihologinja Staša Kukulj govori o stresnim situacijama kod djece te otkriva kako ih prepoznati i pomoći suočiti se s njima
Kako pomoći djeci u stresnim situacijama

Projekt Mliječni zub organizacijom edukativnih događanja ima za cilj pružiti kako stručnjacima, tako i roditeljima, znanja i praktična rješenja vezana za odgoj djece rane i predškolske dobi. U vremenu koronakrize, kada su veći susreti uživo onemogućeni, pokrenuta je cjelogodišnja Online pedagoška akademija Mliječni zub, edukacijski program koji omogućava dodatnu izobrazbu i usavršavanje za širi krug odgojno-obrazovnih djelatnika.

U sklopu Online pedagoške akademije pripremili smo i dva bonus predavanja namijenjena posebno roditeljima. Prvo predavanje „Dijete u stresu“, donosi Staša Kukulj, psihologinja s bogatim iskustvom u psihološkom savjetovanju djece i mladih, poticanju razvoja roditeljskih vještina, psihoedukaciji građanstva i razvijanju kompetencija odgojitelja za rad s djecom i njihovim obiteljima. Ta iskustva je stekla na mjestu stručnog suradnika psihologa u dječjem vrtiću Medveščak u Zagrebu, kao suradnica Psihološkog centra Tesa i kao predavačica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stres kod djece uzrokuje promjene na tjelesnom planu u vidu fizičkih bolova, promjene u njihovom ponašanju te na emocionalnom, ali i misaonom planu. Koji su sve izvori stresa te kako pomoći djeci ovladati stresnim situacijama i kako im na vlastitom primjeru to pokazati, saznajte u ovom predavanju.

Prezentaciju predavanja možete preuzeti ovdje.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje