×

Novo predavanje u sklopu prvog modula Online akademije

Sudionicima Online akademije Mliječni zub dostupno drugo video predavanje unutar prvog modula - „Emocionalna (ne)zrelost predškolaca“ kliničke psihologinje Tanje Sever.
Tanja Sever
Tanja Sever
Foto: Mliječni zub

Pedagoška online akademija Mliječni zub je zaživjela te su objavljena prva dva predavanja prvog modula „Kako (pre)živjeti stresu unatoč“ s vrlo aktualnom tematikom emocionalne inteligencije. Svi registrirani sudionici tako, uz prethodnu prijavu na portalu Mliječni zub, mogu pogledati predavanje „Stres, trauma i kriza - odakle dolazimo i kamo idemo?“ psihologinje Mije Roje Đapić, koja govori o tome što se to ovoga proljeća dogodilo nama odraslima te pogotovo djeci, gdje smo i kako smo danas, a gdje ćemo i kako ćemo biti kroz dvije godine.

Također, najnovije objavljeno predavanje je „Emocionalna (ne)zrelost predškolaca“ kliničke psihologinje Tanje Sever. Ona uz niz vježbi i primjera iz prakse, objašnjava kako razlikovati emocionalne teškoće od prirodne usporenosti emocionalnog sazrijevanja, kako prepoznati i voditi darovitu djecu, kako pomoći malenim perfekcionistima da emocionalno ojačaju uslijed silnog straha od neuspjeha, kako uočiti i pratiti emocionalne teškoće djece s poremećajima iz autističnog spektra i do kada sve to mogu pratiti odgajatelji i roditelji, a kada je nužno potražiti stručnu psihološku pomoć kako bi se djetetu pravovremeno pomoglo.

Tanja Sever je specijalistica kliničke psihologije, koja nakon više godina rada na raznim pozicijama u javnom sektoru, od 2000. vodi vlastitu privatnu praksu - Psihološki centar Sever. Radila je na stvaranju prijedloga Zakona o psihološkoj djelatnosti i na svim ostalim preduvjetima za stvaranje Hrvatske psihološke komore, gdje je vodila kliničku sekciju i bila članica Upravnog odbora. Intenzivno i predano bavi se dijagnostikom, tretmanom i terapijom djece i mladih u individualnim i skupnim oblicima rada. Višegodišnji je vanjski suradnik Katedre za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta i Hrvatskih studija u Zagrebu. Rado se bavi predavanjima za struku, sustručnjake i roditelje na temu perfekcionizma, emocionalnosti darovitih, pervazivnih poremećaja, te problema pažnje i koncentracije u dječjoj dobi.

Osim samih predavanja, svim sudionicima su na raspolaganju i brojni dodatni radni materijali i vježbe.

Predavanje mogu pregledati registrirani korisnici nakon prijave na platformu Mliječni zubUživajte u predavanju i ne zaboravite nam poslati svoje komentare ili pitanja za predavačicu, a odgovore ćemo objaviti također u video formatu pri kraju modula. Svoja pitanja pošaljite na info@mlijecnizub.hr ili ispunite obrazac ovdje.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje