×

Mliječni zub

O nama

Naša misija je učiti kako odgajati djecu znanjem i srcem, koristeći najnovije spoznaje iz znanosti i prakse o odgoju djece rane i predškolske dobi.

Projekt Mliječni zub - odgajati znanjem i srcem nastao je suradnjom roditelja i stručnjaka u odgoju djece rane i predškolske dobi. Organizacijom edukativnih događanja cilj projekta je pružiti kako roditeljima, tako i stručnjacima, znanja i praktična rješenja vezana za odgoj djece rane i predškolske dobi.

Na događanjima Mliječni zub cijenjeni europski i domaći stručnjaci predstavljaju najnovija saznanja iz pedagogije, psihologije i komunikologije o tome kako učinkovito komunicirati s djecom rane i predškolske dobi, te podržavajući njihov intelektualni i emotivni razvoj, postati uspješniji odgojitelji i roditelji.

Do sada su održane tri stručne edukativne konferencije s temama komunikacije, poticanja talenata i darovite djece te razvoja dječjih kompetencija, koje su okupile 800 odgojno obrazovnih stručnjaka i 60 domaćih i stranih predavača.Četvrta konferencija, s temom emocionalne inteligencije, otkazana je u ožujku 2020. radi epidemije koronavirusa,

U rujnu 2020. pokrenuta je cjelogodišnja Online pedagoška akademija, edukacijski program koji će omogućiti dodatnu izobrazbu i usavršavanje za širi krug odgojno obrazovnih djelatnika.

Dosadašnje konferencije podržavali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Učiteljski fakultet u Zagrebu. Programske savjetnice Mliječnog zuba stručnjakinje su u području odgoja djece rane dobi te roditelji: Lana Kihas (DV Petar Pan), Marina Karavanić (DV Petar Pan), dr.sc. Lidija Vujičić (Učiteljski fakultet iz Rijeke), Ljiljana Vukšić (DV Mali istraživač), Petra Matković (DV Mali istraživač), Dora Pribanić (DV Mali istraživač), Antonija Klempera (DV Mali istraživač), Tanja Pap (DV Različak), Kamea Jaman (DV Trešnjevka), dr.sc. Adrijana Višnjić Jevtić (Učiteljski fakultet Zagreb), Staša Kukulj (Učiteljski fakultet Zagreb), Ivančica Tarade (Relax Kids4All) i Marija Cukon, odgojiteljica.