×

Alati za svakodnevno poticanje glazbenih vještina kod djece rane i predškolske dobi

Kako izgledaju stručni sadržaji Online pedagoške akademije Mliječni Zub otkrijte na primjeru besplatne lekcije o glazbenoj edukaciji u ranom djetinjstvu!
Glazbena edukacija u ranom djetinjstvu
Glazbena edukacija u ranom djetinjstvu
Foto: Mliječni Zub

Još jedna Online pedagoška akademija Mliječni Zub je uspješno privedena kraju, a uz odlične povratne informacije, završilo ju je 300 polaznika kroz 30 sati obrazovnog programa. Na jesen kreće novo izdanje - Online pedagoška akademija 2022/2023 s novim zanimljivim temama i vrhunskim predavačima, a za prijave do kraja lipnja vrijedi poseban popust od 10% na rane prijave!

Najzanimljiviji i najbolje ocijenjeni modul/tema Online pedagoške akademije 2021/2022 bio je onaj o Umjetničkom izražavanju i stvaranju, a kako biste na konkretnom primjeru saznali kako izgledaju naša edukativna video predavanja, u nastavku vam donosimo besplatnu lekciju iz predavanja „Glazbena edukacija u ranom djetinjstvu“ iz ovogodišnje Akademije.

Glazba pospješuje razvoj gotovo svih razvojnih područja od samog rođenja djeteta, a ključnu ulogu u uvođenju djeteta u svijet glazbe igraju roditelji, skrbnici i odgajatelji, čija je glavna kvalifikacija radost i užitak u glazbenim aktivnostima. Mnog misle kako nemaju "sluha", ali muzikalnost je urođena svima, a ono što je za nju ključno jest uronjenost od najranije faze djetinjstva. Djeca s niskim predispozicijama mogu razviti osnovne glazbene vještine, ukoliko se potiče njihov razvoj u kritičnom razdoblju - od rođenja do 9. godine. Osnovne glazbene vještine su pjevanje u intonaciji i kretanje u ritmu (mali i veliki pokreti) i njih svako dijete može savladati uz kvalitetan poticaj.

Osnovne glazbene aktivnosti za rad djecom rane i predškolske dobi

Od ranog djetinjstva dobro je raditi na razvoju dječjih glazbenih vještina prolazeći s njima kroz neke osnovne glazbene aktivnosti. Za njihovu provedbu nije važna razina vaše muzikalnosti niti potrebno da kao roditelj ili odgojitelj svirate neki instrument. Ove aktivnosti podrazumijevaju obilje različitih tonaliteta (mol, modusi, istočnjačke ljestvice,…), asimetrične ritmove, mikro i makro dobe, elongacije i diminucije, kanone i ostinate, pjesme bez teksta i supstitucije, a sve to možete odraditi koristeći vlastito tijelo. U ovoj lekciji saznat ćete kako:

Pridružite nam se i vi te ne propustite priliku sudjelovati u odličnom edukacijskom programu koji možete pratiti u vrijeme koje vama i vašem timu najviše odgovara. Osigurajte svoje mjesto na Online pedagoškoj akademiji 2022/2023 već danas – javite nam se na info@mlijecnizub.hr!

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje