×

Ivančica Tarade - predavanje za roditelje "Mindfulness za djecu"

U bonus predavanju za roditelje na temu Dobrobiti mindfulnessa u radu s djecom donosimo predavanje certificirane Relax kids i mindfulness trenerice Ivančice Tarade.
Ivančica Tarade
Ivančica Tarade
Foto: MliječniZub

Mliječni Zub je u sklopu Online pedagoške akademije 2022/2023 za roditelje pripremio bonus predavanje na temu Dobrobiti mindfulnessa u radu s djecom. U današnje užurbano doba, izuzetno je važno pronaći trenutke u danu kada ćemo se opustiti zajedno s djecom. Mindfulness tehnika donosi nam alate koji pomažu kod opuštanja i izbacivanja negativne energije. 

Vježbajući zahvalnost i prisutnu pažnju, djeca i odrasli pronalaze svoj unutrašnji mir, što je izuzetno važna osobina koju bi u današnjem svijetu trebao imati svaki pojedinac. Obzirom da učestalim prakticiranjem određenih tehnika postajemo sve u bolji u tom području, tako je i Mindfulness tehniku važno redovito ponavljati, a za djecu je dovoljno samo nekoliko minuta u danu. U prvom video predavanju predavačica će pobliže pojasniti samu tehniku uz prikaz nekoliko vježbi, dok u drugom videu možete pogledati kako to izgleda u praksi s djecom.

Kroz kratke vježbe, masaže i igre, moguće je suptilno približiti se djeci i prenijeti im važne poruke. Na taj način možemo ih opustiti i podići im samopozdanje te postići asertivnost i razviti kritičko razmišljanje. Također, kroz regulaciju vlastitih emocija djecu učimo smirenosti i razvijamo bolju suradnju.

Kontinuiranom praksom MIndufulness tehnike dobit ćemo mogućnost da naučimo smireno reagirati i kontrolirati svoje emocije. Mindfulness tehnici podučiti će nas Ivančica Tarade, certificirana Relax kids trenerica, voditeljica radionica za djecu i odrasle. Uz rad s odraslima i djecom od 4 - 14 godina, provodi online edukacije o primjeni i dobrobiti mindfulnessa za stručne suradnike u vrtićima i školama te za sve osvještenije roditelje.

Pogledajte primjere vježbi koje možete prakticirati u vlastitom domu, a pripremila ih je predavačica Ivančica s kćeri Mayom:

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje