×

Poziv na natječaj u sklopu kampanje "Čitaj mi!"

Djeca koja od najranije dobi nauče vrijednost knjiga, najčešće postanu vrsni samostalni čitatelji.
Čitaj mi!
Čitaj mi!

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.

U sklopu kampanje "Čitaj mi!", svakog mjeseca se provodi nagradni natječaj čiji je cilj istaknuti važnost ranog čitanja naglas putem fotografije i video snimke. Fotografija ili video snimka trebaju prikazivati kako odrasla osoba čita najmlađoj djeci (do 4 godine) ili kako djeca "čitaju" sama.

Nagradni natječaj u okviru kampanje "Čitaj mi!" provode Hrvatsko knjižničarsko društvo-Komisija za knjižnične usluge djecu i mladež, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko društvo istraživača dječje književnosti s ciljem promicanja ranog glasnog čitanja djeci i kulture čitanja u obitelji.

Fotografije/video snimke mogu poslati roditelji/staratelji u za to namijenjeni obrazac na mrežnim stranicama kampanje citajmi.info. Prijavljene fotografije i video snimke koristit će se isključivo u svrhu promocije čitanja, a svoju suglasnost za objavu na mrežnoj stranici Čitaj mi roditelji/staratelji daju u online obrascu. Nagrađene fotografije i/ili video snimke mogu se uz dogovor s autorima postaviti i na Facebook stranicu kampanje "Čitaj mi!"

Više detalja o kampanji i prijavi na natječaj pročitajte ovdje.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje