×

Kako su vrtići obilježavali Dan žena daleke 1968. godine.

Arhivska snimka HRT-a daje nam kratki uvid u to kako se obilježavao Međunarodni dan žena u našim vrtićima daleke 1968. godine.
Kako su vrtići obilježavali Dan žena daleke 1968. godine.

Puno se toga promijenilo u proteklih 50-ak godina, ali ono što će zauvijek ostati isto je iznimna važnost raznih uloga koje žene imaju u životima djece, posebice u ranoj i predškolskoj dobi. Bilo kroz središnju majčinsku ulogu ili kroz ulogu odgojiteljice, upravo su žene te koje najčešće postavljaju čvrste temelje za pravilan rast i razvoj naših mališana.

Arhivska snimka HRT-a daje nam kratki uvid u to kako se obilježavao Međunarodni dan žena u našim vrtićima daleke 1968. godine. Odgojiteljice su i tada s djecom provodile prigodne odgojno obrazovne aktivnosti, s ciljem osvještavanja emocionalne veze djece i majki, te razvoja empatije kod djece.

Današnji način obilježavanja prigodnih dana, pa tako i Dana žena, se zasigurno razlikuje u metodama rada i pristupu aktivnostima, ali osnovna ideja se nije puno promijenila. Upravo zato, zahvaljujemo svim generacijama odgojiteljica koje su svoje karijere posvetile stvaranju boljeg i ravnopravnijeg svijeta upravo kroz odgoj i obrazovanje. Hvala vam!

 

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje