×

Novi edukacijski ciklus započeo temom boravka djece u prirodi kao inspiraciji, izazovu i terapiji

Online pedagoška akademija 2022/2023 je krenula! Od danas je dostupno prvo dvosatno video predavanje prvog modula na temu boravka djece na otvorenome
Helena i Ljubimka Hajdin
Helena i Ljubimka Hajdin
Foto: Mliječni Zub

Još jedna pedagoška godina je započela, puna poznatih i novih dječjih, odgojiteljskih i roditeljskih lica, možda novih kolega, suradnika, ali i novih prilika za edukaciju te osobni i profesionalni rast i razvoj. Tako i Mliječni Zub započinje novi ciklus online edukacije s ponovno aktualnim, ali novim zanimljivim temama i stručnim predavačima. Nakon velikog uspjeha prošla dva izdanja Online pedagoške akademije i odličnih povratnih reakcija sudionika koji su iskazali veliko zadovoljstvo formatima učenja koje je predstavio Mliječni Zub, ove godine se na sudjelovanje odlučilo još više sudionika. Naime, na Online pedagošku akademiju 2022/2023 prijavilo se više od 500 roditelja i odgojitelja iz više od 40 vrtića diljem Hrvatske!

Online pedagoška akademija 2022/2023 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te ju podržava kao edukaciju koja može uvelike pridonijeti odgojno-obrazovnom radu s djecom rane i predškolske dobi.

Ljubimka Hajdin

Objavljeno prvo predavanje u pet lekcija
Online pedagoška akademija 2022/2023 započela je s prvim modulom „Boravak djece na otvorenom“ te je objavljeno prvo dvosatno predavanje „Djeca u prirodi - izazov i inspiracija za stručne djelatnike i roditelje“ Ljubimke i Helene Hajdin. Predavanje ima pet video lekcija, a dostupno je svim registriranim korisnicima nakon prijave na platformu Mliječni Zub.

Pedagoginja i sociologinja, osnivačica privatnog dječjeg vrtića „Dječji svijet“, Ljubimka Hajdin, svoj je profesionalni interes posvetila istraživanju samoorganiziranih aktivnosti djece. Zajedno sa vanjskom stručnom suradnicom u dječjem vrtiću „Dječji svijet“ Helenom Hajdin, u ovom predavanju govori o tome kako se kroz svladavanje izazova koje podrazumijeva boravak djece u prirodi, potiče inspiracija kod djece i odraslih što na kraju rezultira terapijskim učinkom na psihičko i fizičko zdravlje. Predavačice teorijski dio predavanja potkrjepljuju fotografijama i izjavama djece zabilježenima za vrijeme boravka u prirodi te predstavljaju konkretne primjere organizacije boravka i odlaska s djecom u prirodu. Također, objašnjavaju kako je putem moderne tehnologije te korištenjem zatvorenih grupa i aplikacija moguće ostvariti dvosmjernu komunikaciju s roditeljima, ali i dokumentirati boravak djece u prirodi.

Uz samo predavanje, prijavljenim korisnicima su na raspolaganju i dodatni radni materijali koje mogu preuzeti, a nalaze se ispod videa.

Helena Hajdin

Više od 500 odgojno-obrazovnih stručnjaka sudjeluje - pridružite im se i vi!Ukoliko se još niste odlučili za sudjelovanje na Online pedagoškoj akademiji ne brinite - još uvijek nije kasno!

Online pedagoška akademija 2022/2023 je cjelovita edukacija koja traje cijelu pedagošku godinu - od 3. listopada 2022. do 15. lipnja 2023. godine, a jednom objavljeni, svi edukativni materijali ostaju dostupni sudionicima sve do kraja rujna 2023. godine. Zato se još uvijek možete prijaviti za sudjelovanje.

Za vrtiće smo pripremili po 3 edukativna paketa s različitim brojem sudionika, odnosno opsegom edukativnih sati, a za fizičke osobe 2 vrste paketa. Više informacija o cijenama pronađite ovdje.

Ne propustite priliku za vrhunsku edukaciju - kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr!

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje