×

Panel razgovor na temu boravka djece u prirodi je online!

Panel razgovorom završavamo prvi modul na temu Boravak djece na otvorenom, a u siječnju nastavljamo s predavanjima na temu Djeca i mediji
Online pedagoška akademija 2022/2023 - Ljubimka Hajdin, Filip Panić, Lasta Pavić Orešković
Online pedagoška akademija 2022/2023 - Ljubimka Hajdin, Filip Panić, Lasta Pavić Orešković
Foto: MliječniZub

Višesatni boravak na otvorenom i slobodna igra izuzetno su važni za cjelokupni razvoj djece predškolske dobi. S obzirom na to da se većina dječjih vrtića nalazi u gradskim sredinama, pravi je izazov omogućiti djeci da se razvijaju i stječu nova iskustva kroz slobodnu igru u prirodi. Stoga smo opsežna predavanja prvog modula Boravak djece na otvorenom, dodatno zaokružili panel razgovorom u sklopu kojeg predavači odgovaraju na pitanja postavljena od strane odgojitelja. Pogledati ga mogu svi registrirani sudionici nakon prijave na platformu Mliječni Zub.

Ljubimka Hajdin, osnivačica privatnog dječjeg vrtića „Dječji svijet“ i Lasta Pavić Orešković, osnivačica obrta za čuvanje djece Kokoda mali kućni vrtić pronašle su načine da vrtićkoj djeci omoguće produženi boravak u prirodi, a Filip Panić, odgojitelj u dječjem vrtiću Cvrčak u Čakovcu, posvetio se istraživanjima o rizičnoj igri. Svoja saznanja uključuje u svakodnevni rad s djecom, trudeći se da odgoj bude vođen znanjem, a ne strahom.

Predavači će svoja znanja i iskustva razmijeniti kroz zanimljiv razgovor s moderatoricom Lanom Kihas, te motivirati sve sudionike Online pedagoške akademije Mliječni zub da krenu u avanturu i istraže svoje mogučnosti. Ako nemate opciju približiti djecu prirodi, kroz korisne savjete saznajte kako približiti prirodu djeci. U svakom slučaju, priroda i prirodnine će imati pozitivan učinak na psihofizičko zdravlje djece, a kroz rizičnu igru upoznat će vlastite granice i steći pozitivan stav prema izazovima.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje