×

Započeo je treći modul Online pedagoške akademije Mliječni zub!

Sudionicima Online pedagoške akademije Mliječni zub od sada je dostupno novo predavanje: „Talent, darovitost i kreativnost u teoriji, istraživanjima i praksi“ Tomislava Goldina
Tomislav Goldin
Tomislav Goldin
Foto: Mliječni zub

Predavanjem „Talent, darovitost i kreativnost u teoriji, istraživanjima i praksi“ započeo je treći modul Online pedagoške akademije Mliječni zub koji se bavi tematikom darovitosti djece i nosi naziv „Svako dijete ima (skrivene) talente“. Svako dijete je kreativno i talentirano te ima određene sposobnosti i potencijale koje treba razviti. Kreativnim pristupom odgoju potičemo kreativan razvoj djeteta i dječji talent. Prateći ponašanje i osobine djece, djelatnici u vrtićima mogu otkriti koje talente dijete posjeduje. Koliko će dijete biti aktivno, sposobno, kreativno i talentirano, ovisi o našem odnosu prema djetetu. Dijete će u onolikoj mjeri uspjeti razviti svoje sposobnosti koliko je kvalitetnija okolina u kojoj obitava, koja mu nudi razne poticaje kako bi postiglo ono što želi.

Prvo predavanje u sklopu ove teme održava Tomislav Goldin, voditelj i kreator radionica za darovitu djecu u udruzi Vjetar u leđa, gdje radi na poslovima kreiranja i provođenja radionica za darovitu djecu, savjetovališta za roditelje, projektima preventivnog tipa i raznim istraživanjima. 

U svom predavanju „Talent, darovitost i kreativnost u teoriji, istraživanjima i praksi“ otkriva neke od glavnih teoretskih modela koji govore o razvoju talenta i darovitosti (Renzulli, Gagne, Gardner, Sternberg…) te kroz prikaz aktualnih istraživanja i stavova stručnjaka pokušava dati odgovor na tezu je li svako dijete talentirano i darovito. Ovo predavanje bavi se i mitovima i zabludama vezanim uz darovitu djecu te pruža odgovore na pitanja kao što su: što je to kreativno ponašanje, može li se kreativnost razviti ili se s njom rađa, opada li kreativnost odlaskom djece u osnovnu školu i slično. 

Kao registrirani korisnici, predavanje možete pregledati nakon prijave na platformu Mliječni zub.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje