×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Predavači

Ljubimka Hajdin

Pedagoginja i sociologinja, osnivačica privatnog dječjeg vrtića „Dječji svijet“, profesionalni interes posvetila je istraživanju samoorganiziranim aktivnostima djece
Ljubimka Hajdin
Ljubimka Hajdin
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Ljubimka Hajdin završila je studij pedagogije i sociologije. Radila je 9 godina kao pedagog na osnovnoj školi, nakon čega odlazi na mjesto savjetnika za društvene djelatnosti u području odgoja i obrazovanja u Varaždinu. Svoj profesionalni razvoj nastavlja posvećivanju radu, istraživanjima i praktičnom unapređivanju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Nakon rada kao pedagog i dugogodišnja ravnateljica u gradskom dječjem vrtiću u Varaždinu, 1995. osniva privatni Dječji vrtić „Dječji svijet“, gdje i danas radi. 12 godina radila je kao vanjski suradnik Učiteljskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek u Čakovcu. Bila je predavač i voditelj vježbi brojnih kolegija s područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Stekla je zvanje višeg predavača radeći na kolegijima metodike predškolskog odgoja.

Dugogodišnji je suradnik Agencije za odgoj i obrazovanje, gdje aktivno sudjeluje kao koordinator Varaždinske županije za Smotru projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

Poseban profesionalni interes posvetila je istraživanju samoorganiziranim aktivnostima djece, kao i značenju pedagoški neoblikovanih materijala za cjeloviti razvoj djece. Organizirala je i vodila mnogobrojne muzejske radionice, te je kao izlagač sudjelovala na stručnim skupovima muzejskih pedagoga Posljednjih 14 godina radi na razvoju programa aktivnosti djece u prirodi.

Sudjelovala je u brojnim eTwinning i Erasmus projektima, a trenutno u Dječjem vrtiću „Dječji svijet“, kao ravnateljica, provodi projekt Europskog socijalnog fonda. Autor je niza stručnih i znanstvenih članaka te priručnika i edicija Erasmus projekata. Koautor je radne knjige za program predškole, specifične po aktivnom učenju uz pomoć brojnih didaktičkih materijala.

 

Predavači