×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Predavači

Ana Dokler

Diplomirana novinarka, glavna urednica portala medijskapismenost.hr i koordinatorica projekta Dani medijske pismenosti
Ana Dokler
Ana Dokler
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Ana Dokler je diplomirana novinarka s više od 15 godina iskustva rada u medijima (tjednik Nacional, časopis Zdrav Život, portali nacional.hr, zdravakrava.hr, klokanica.hr…). Od 2016. glavna je urednica portala medijskapismenost.hr koji su tada pokrenuli Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku kako bi osvijestili javnost o važnosti medijske pismenosti i osnažili roditelje, odgojitelje i nastavnike u medijskom obrazovanju djece i mladih.

Od 2018. je i koordinatorica projekta Dani medijske pismenosti, koji su također pokrenuli Agencija za elektroničke medije i UNICEF, a održava se uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture i medija, u suradnji s brojnim partnerima. U sklopu ovog projekta pripremaju se obrazovni materijali za razvoj medijske pismenosti te se organiziraju predavanja, radionice i druge aktivnosti s ciljem učenja o medijima u dječjim vrtićima, školama, knjižnicama, kinima i drugim ustanovama diljem Hrvatske.

Sudjelovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama, stručnim skupovima, edukacijama i okruglim stolovima vezanima za teme medijske pismenosti te u žirijima festivala dječjeg filmskog stvaralaštva VAFI&RAFI i DUFF.

 

Predavači