×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Predavači

Lasta Pavić Orešković

Osnivačica obrta za čuvanje djece Kokoda mali kućni vrtić, koji djeluje u duhu waldorfske pedagogije, buberovske filozofije susreta i dijaloga te u ozračju šumskog vrtića
Lasta Pavić Orešković
Lasta Pavić Orešković
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Osnovala je i vodi Kokoda mali kućni vrtić, obrt za čuvanje djece, u kojem s tri suradnice živi i radi s dvanaestoro djece u dobi od jedne do sedam godina, u duhu waldorfske pedagogije, buberovske filozofije susreta i dijaloga te u ozračju šumskog vrtića.

Završila je Preddiplomski sveučilišni studij ranog i predškolskog odgoja pri UFZG, istaknuvši se završnim radom na temu „Filozofija i pedagogija Martina Bubera s poveznicom prema waldorfskoj pedagogiji“. Autor je dva stručna teksta vezana uz filozofiju i prikaz rada u vrtiću kojeg vodi. Završila je trogodišnji studij waldorfske pedagogije u Zagrebu pri IWP te niz kraćih edukacija iz istog pedagoškog područja. U suradnji s IWP, inicijator je i organizator nekoliko predavanja inozemnih waldorfskih mentora u lokalnoj zajednici.

Pedagoškoj orijentaciji u zreloj dobi prethodi uspješna pravničko-poslovna karijera, kako u odvjetništvu, tako i u korporativnom sektoru, gdje je u kratko vremena stekla status stručnjaka za pomorsko, transportno, osiguravateljno te trgovačko pravo, kao i ugled voditelja timova i radnih procesa u složenim poslovnim situacijama, u međunarodnim pravnim i financijskim uvjetima.

Umjesto nastavka poslovne karijere na visokim pozicijama korporativne strukture, odlučuje se za ulaganje svoje radne energije i kompetencija u rad s djecom, što vidi kao najvrijedniji način doprinosa dobrobiti pojedinaca i čovječanstva.

Aktivno se služi s engleskim, njemačkim, talijanskim, španjolskim i francuskim jezikom, školovala se u zemlji i inozemstvu. Uz profesionalnu karijeru sustavno kroz godine djeluje pro bono u više humanitarnih udruga te na razini potreba lokalne zajednice.

Predavači