×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Predavači

Maja Radošević

Odgojiteljica djece rane i predškolske dobi u Dječjem vrtiću Pčelica u Zagrebu, kontinuirano se usavršava na području medijske pismenosti te stečena znanja implementira u svakodnevni rad s djecom
Maja Radošević
Maja Radošević
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Maja Radošević odgojiteljica je djece rane i predškolske dobi, zaposlena u Dječjem vrtiću Pčelica u Zagrebu. Kao dugogodišnja suradnica Učiteljskog fakulteta bila je mentor studentima iz kolegija Integrirani predškolski kurikulum. U zvanje odgojitelja mentora promovirana je drugi put.

Kontinuirano se usavršava na području medijske pismenosti. Stečena znanja implementira u svakodnevni rad s djecom. Aktivno se uključuje u edukacije Hrvatskog fotosaveza, višegodišnja je polaznica Škole medijske kulture u Varaždinu, surađuje sa Sedmim kontinentom nekoliko godina na projektu „Vrtić u kvartovskom kinu“. Izlagala je na brojnim stručnim skupovima i konferencijama s temom medijske kulture („Razmisli pa klikni“ – Roda, „Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi“ – HAVC, Državni skup odgojitelja – AZOO i dr.).

Sudjelovala je na međunarodnom Erasmus+ K2 projektu i stvaranju portala „Fotografija kao alat za poticanje medijske pismenosti od najranije dobi“. Organizirala izložbe fotografija djece s temom „Dječji pogled na svijet kroz objektiv“ u Zagrebu i Velikoj Gorici. Mentor je djece rane i predškolske dobi za sudjelovanje na međunarodnim i domaćim likovnim i fotografskim natječajima. Sudjeluje s dječjim radovima na natječajima animiranih filmova u tehnici stop animacije i GIF-ova, a sudjelovala je i osobno na nekoliko skupnih izložbi fotografija.

Predavači