×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Predavači

Jelena Alpeza

Magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, odgojiteljica u dječjem vrtiću Pčelica u Zagrebu, aktivno radi na području poticanja medijske pismenosti djece rane i predškolske dobi
Jelena Alpeza
Jelena Alpeza
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Jelena Alpeza magistra je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a radi kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Pčelica u Zagrebu. Kontinuirano se usavršava na području medijske pismenosti. Svoja iskustva i znanja svakodnevno implementira u svakodnevnom radu.

2013. godine je prokrenula program medijske edukacije u dječjem vrtiću. Sudjelovala je i izlagala je na brojnim stručnim skupovima i konferencijama, međunarodnim simpozijima. Bila je voditeljica medijskih radionica za djecu i odrasle. Autor je materijala za poticanje medijske pismenosti djece rane i predškolske dobi pod pokroviteljstvom UNICEF-a i u suradnji s portalom medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije. Sudjelovala je na međunarodnom Erasmus projektu i stvaranju portala „Fotografija kao alat za poticanje medijske pismenosti od najranije dobi“.

Organizirala je izložbe fotografija Dječjeg vrtića Pčelica pod nazivom „Dječji pogled na svijet kroz objektiv“ u Zagrebu i Velikoj Gorici. Mentorirala je rad djece predškolske dobi za sudjelovanje na međunarodnim i domaćim likovnim i fotografskim natječajima. Sudjeluje s dječjim radovima na natječajima animiranih filmova u tehnici stop animacije i GIF-ova. Privatno se amaterski bavi fotografijom te je sudjelovala je na više skupnih izložbi fotografija.

Predavači