×

Novo predavanje u sklopu prvog modula Online pedagoške akademije

Sudionicima Online pedagoške akademije dostupno je drugo video predavanje unutar prvog modula - „Senzorna integracija i materijalno okruženje“ odgojiteljice savjetnice Ružice Podhraški
Ružica Pohraški
Ružica Pohraški
Foto: Mliječni Zub

Mliječni zub Online pedagoška akademija je zaživjela te su objavljena prva dva predavanja prvog modula „Učenje putem osjetila“ koji se bavi pitanjima zašto učenje putem osjetila i kako to utječe na razvoj djeteta. Svi registrirani sudionici tako, uz prethodnu prijavu na portalu Mliječni zub, mogu pogledati predavanje „Zašto je učenje putem osjetila važno za djetetov razvoj?“ prof. dr. sc. Ree Fulgosi Masnjak, koja govori o tome što kako je 'senzorna igra' važna za razvoj mozga, jer pomaže u izgradnji novih i boljem povezivanju postojećih neuronskih veza u mozgu.

Također, najnovije objavljeno predavanje je „Senzorna integracija i materijalno okruženje“ odgojiteljice savjetnice Ružice Podhraški. Senzorna integracija osigurava temelj za kasnije kognitivno funkcioniranje. Djetetu treba osigurati osjetilno obogaćeno okruženje u kojemu će slijediti svoj unutarnji poriv da se kreće i konstruktivno igra, što je temelj njegovog uravnoteženog razvoja. Kroz prikaz iz prakse, to jest iskustvo odgojitelja (putem fotografija i video prikaza) u ovom predavanju ćete vidjeti na koji način stvoriti ugodno i sigurno ozračje, kolika je važnost bogatog materijalnog okruženja i primjere implementacije elemenata senzorne integracije u poticanju razvoja predčitačkih vještina.

Ružica Podhraški je odgojitelj savjetnik i mentor studentima u dječjem vrtiću „Gajnice“. U predškolskom odgoju je kontinuirano od 1985. godine. Predaje na stručnim skupovima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i u stručno-razvojnom centru za provedbu programa „Rana stimulacija osjetila – senzorna integracija“ od 2009. godine. Voditeljica je radionice „Okrugli stol“ za roditelje školske djece koja su bila polaznici dječjeg vrtića „Gajnice“ koja djeluje od 2015. godine. Također, suosnivačica je i voditeljica edukativne radionice za odgojitelje „Mreža suradnika“ koja okuplja stručnjake iz područja ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Osim samih predavanja, svim sudionicima su na raspolaganju i brojni dodatni radni materijali i vježbe.

Predavanje mogu pregledati registrirani korisnici nakon prijave na platformu Mliječni zub.

Ako još niste, nije kasno da se i vi pridružite edukaciji godine! Više informacija o cijenama pronađite ovdje, a za sve upite o rezervacijama i informacijama kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje