×

Zašto online akademija - prednosti učenja putem interneta

Većina nas voli sudjelovati na edukacijama uživo jer druženje među kolegama ono što takvim edukacijama daje posebnu vrijednost. Međutim, u ova nesigurna vremena korona-krize, online je najsigurniji kanal razmjene znanja i iskustava.
Zašto online akademija - prednosti učenja putem interneta
Foto: Depositphotos

Obrazovanje je vrlo važno svakome od nas, stoga se trudimo i važno nam je profesionalno se nadograđivati. Aktivnim sudjelovanjem, kritičkim promišljanjem i partnerskim odnosima, odgojno-obrazovni djelatnici unaprjeđuju kvalitetu svog profesionalnog rada, promoviraju vlastitu profesiju i povećavaju svoju sposobnost zagovaranja kvalitetnog odgoja i obrazovanja za svako dijete.

Većina nas voli sudjelovati na edukacijama uživo jer ipak smo društvena bića pa je druženje među kolegama ono što takvim edukacijama daje posebnu vrijednost. Međutim, u ova nesigurna vremena korona-krize, kada su nam veći susreti uživo onemogućeni, online je najsigurniji kanal razmjene znanja i iskustava. Online edukacija donosi i neke značajne prednosti.
Prednosti Online pedagoške akademije Mliječni zub1. Kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavačaProgram online pedagoške akademije Mliječni zub kreiran je u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima, tako da pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgajatelji i stručni suradnici vrtića.

2. Dostupnost 24/7/365Članovima online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tokom cijele godine. Predavanja se mogu pregledavati bilo kada i s bilo kojeg računala, uz prethodnu prijavu u sustav.

3. Fleksibilnost i lakša organizacija poslaKlasična edukativna događanja većinom se odvijaju za vrijeme radnog vremena, što stvara izazove u organizaciji rada. Kod online edukacije vrijeme i trajanje učenja možete prilagoditi svojim zaposlenicima i ostalim obvezama vrtića.

4. Uključivanje većeg broja sudionikaOnline edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića. Na taj način uz manje ulaganja po zaposleniku dobivate veću količinu stručnog znanja i kvalitetniju odgojno-obrazovnu praksu.

5. Financijske uštedeZa razliku od klasičnih edukacija, kod online edukacije nema dodatnih troškova vezanih za fizičku nazočnost sudionika, kao što su putni troškovi, dnevnice, troškovi smještaja sudionika i sl.

6. Sistematičan pristup – cjelogodišnja edukacijaProgram akademije osmišljen je tako da se svaka tematska cjelina/modul detaljno i sistematično obrađuje kroz različite edukativne formate i teme, te polaznicima omogućuje kontinuirano cjelogodišnje educiranje i usavršavanje.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje