×

Online pedagoška akademija 2021/2022

Online pedagoška akademija

01.10.2021. - 15.06.2022.

Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića, potpuno je sigurna i fleksibilna za sudionike – većina sadržaja dostupna je 24/7 te sami odabirete kada ćete se educirati
Online pedagoška akademija 2021/2022

Pristup edukaciji omogućen je samo registriranim korisnicima!

Pristup sadržaju ovog edukacijskog programa moguć je samo korisnicima koji su platili kotizaciju. Ukoliko trebate dodatne informacije - kliknite pošalji upit. Ako već imate kotizaciju - prijavite se kako biste mogli pristupiti sadržaju edukacije!

Osnovne informacije

Odgojno-obrazovni rad s djecom s vremenom se mijenja i neki tradicionalni pristupi više ne mogu pratiti novo suvremeno doba. Došlo je vrijeme digitalizacije, novih odgojnih mjera i drugačijeg pristupa odgoju. Online pedagoška akademija nudi roditeljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima usvajanje najnovijih znanja i kompetencija u području ranog i predškolskog odgoja. Bogati program sadrži teorijska i praktična znanja, što potiče razvoj kompetencija koje kasnije dovode do kompetentnosti u radu s djecom.

Prednosti Online pedagoške akademije

Kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavača
Program je kreiran u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgojitelji i stručni suradnici vrtića.

Sigurnost
U vremenu globalne pandemije sigurnost djece, zaposlenika i svih ostalih nam je na prvom mjestu! Učenje putem digitalnih tehnologija na daljinu jamči potpunu sigurnost svih uključenih u edukaciju.

Dostupnost 24/7/365
Članovima Online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tijekom cijele godine. Predavanja se mogu pregledavati bilo kada i s bilo kojeg uređaja.

Fleksibilnost i lakša organizacija posla
Klasična edukativna događanja odvijaju se većinom za vrijeme radnog vremena, što stvara izazove u organizaciji rada. Kod online edukacije vrijeme i trajanje učenja možete prilagoditi svojim zaposlenicima i obvezama.

Uključivanje većeg broja sudionika
Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno obrazovnih djelatnika vrtića. Na taj način uz manje ulaganja po zaposleniku dobivate veću količlinu stručnog znanja i kvalitetniju odgojno obrazovnu praksu.

Financijske uštede
Za razliku od klasičnih edukacija uživo, kod online edukacije nema dodatnih troškova vezanih za fizičku nazočnost, kao što su putni troškovi, dnevnice i sl.

Program

Prva iskustva djeteta su osjetilne naravi. Sve želi vidjeti, dodirnuti, čuti, okusiti. Preko osjetila dijete uspostavlja kontakt s okolinom i dozvoljava da upoznaje svijet. Možemo reći da su osjetila poveznica između djeteta i svijeta.

Modul sadrži predavanja kojima će se odgovoriti na pitanja zašto učenje putem osjetila i kako to utječe na razvoj djeteta. Kroz primjere iz prakse sudionici će dobiti uvid u način rada s djecom potičući razvoj svih osjetilnih područja. Zadnje predavanje ovog modula odgovorit će na pitanja kako prepoznati poremećaje senzorne integracije, kako pristupiti u radu na osjetilima s djecom s teškoćama u razvoju.

Dijete izražava svoju kreativnost kroz brojne aktivnosti - crtanjem, slikanjem, osmišljavanje novih igara, plesom, pjevanjem, sviranjem, pričanjem priča, glumom, a upravo je igra od posebnoga značaja za razvoj kreativnosti. Igra je djetetov način upoznavanja svijeta i ono igri pristupa s entuzijazmom i zanimanjem te joj posvećuje veliki dio svoga vremena. Kroz igru dijete istražuje svijet i razvija kognitivne, lingvističke, fizičke i društvene vještine.

Cilj ovog modula je pružiti sudionicima što više korisnih igara i aktivnosti za poticanje djece na kreativno izražavanje i stvaranje. Kako pristupiti u radu s djecom u području likovnosti? Kako pomoću vlastitog tijela i glasa može kreirati glazbenu priču? Kako s djecom čitati priče? Kako ih dramatizirati? Kako možemo povezati umjetničko izražavanje i stvaranje uz pomoć digitalne tehnologije? Navedena pitanja samo su neka od polazišta predavanja ovog modula.

Svaka od navedenih pedagogija ima svoju posebnu polaznu točku, ali i dalje je u svakoj od njih u središtu dijete. Djeca danas imaju velike mogućnosti i potencijale, a na nama je da ih usmjeravamo i omogućimo što bolji razvitak tih potencijala.

Alternativne pedagogije pružaju, svaka za sebe, program prilagođen djetetu, žele zadovoljno dijete, svjesno svojih mogućnosti i sposobno odgovoriti na izazove današnjice. Danas se sve više uviđa važnost i potreba za drugačijim pristupima u odgoju djeteta, prihvaćanju njegovih potreba i njegovoj realizaciji u osobu kakva treba postati. Kako to možemo realizirati Montessori, Waldorf ili Reggio pedagogijom glavni je sadržaj ovog modula.

 

Sudjelovanje u programu online pedagoške akademije Mliječni zub moguće je za fizičke i za pravne osobe.

Pravne osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2021 - edukacijski paketi za pravne osobe

Fizičke osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2021 - edukacijski paketi za fizicke osobe

Dodatna pojašnjenja

Pristup akademiji i edukativnim materijalima - svaki kupac paketa (vrtić ili druga pravna osoba) dobiva određeni broj licenci za registraciju na platformu Mliječni zub. Svaka licenca vrijedi za jednu fzičku osobu (odgajatelj, djelatnik vrtića) koja nakon registracije postaje sudionik/polaznik akademije i ima pravo na pristup sadržajima/materijalima sukladno specifkaciji paketa.

Zoom radionice - održavaju se u točno određeno vrijeme putem virtualne platforme Zoom. Pravo na sudjelovanje imaju kupci Team i Plus paketa, kod Team paketa (pravne osobe) sudjeluje po jedna osoba. Bit će održana jedna Zoom radionica u svakom modulu, moguće u više termina.

Video predavanja za roditelje - uključuju 2-4 videa u trajanju po 15 minuta, a Vaši odgojitelji ih mogu prikazati na roditeljskom sastanku te mogu biti osnova za daljnju diskusiju s roditeljima.

Popust na ulaznice za konferenciju uživo - jednokratni popust iskoristiv za kupnju ulaznica za prvo iduće Mliječni zub događanje uživo. O terminu idućeg događanja bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Popust za predavanje/radionicu u vašem vrtiću - ukoliko se odlučite angažirati nekoga od predavača ili voditelja radionica da održi edukaciju u prostoru vašeg vrtića za određeni broj sudionika, dobivate 10% popusta (sadržaj i cijene dogovarate direktno s predavačem).

Online pedagoška akademija 2021/2022

Pristup edukaciji omogućen je samo registriranim korisnicima!

Pristup sadržaju ovog edukacijskog programa moguć je samo korisnicima koji su platili kotizaciju. Ukoliko trebate dodatne informacije - kliknite pošalji upit. Ako već imate kotizaciju - prijavite se kako biste mogli pristupiti sadržaju edukacije!