×

Online pedagoška akademija 2021/2022

Predavači

doc. dr. sc. Svetlana Novaković

Docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – odsjek Petrinja na Katedri umjetničkog područja, održava radionice za likovno darovitu djecu
Svetlana Novaković
Svetlana Novaković

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Radi kao docentica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – odsjek Petrinja na Katedri umjetničkog područja te sudjeluje u izvođenju sljedećih nastavnih predmeta: Metodika likovne kulture na preddiplomskom sveučilišnom studiju Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Likovna kultura, Grafika i Istraživanje dječjeg likovnog stvaralaštva na diplomskom sveučilišnom Učiteljskom studiju te izborne predmete Keramičarska radionica i Grafika.

U umjetničkom radu izražava se kroz medij grafike te je izlagala na jednoj samostalnoj i desetak skupnih izložbi. Naučene procese iz razvoja vlastite umjetnosti dugi niz godina prenosi na učenike i na studente kroz različite aktivnosti na nastavi. Nositeljica je autorstva u realizaciji šest izložbi studenata (Petrinja 2018., 2017. i 2015., Rijeka 2017., Sisak 2017., Zagreb 2016.) te četiri predavanja i radionica za odgojitelje i učitelje. Održava radionice za likovno darovitu djecu osnovnoškolske dobi u Sisku.

Likovni odgoj djece rane i predškolske te osnovnoškolske dobi kao i profesionalno osposobljavanje studenata za odgajateljski ili učiteljski poziv, uz didaktičko metodički fokus oblikovanja odgojno-obrazovnih strategija je njezin centralni znanstveno-istraživački interes.

Predavači