×

Online pedagoška akademija 2021/2022

Predavači

Carmen Drvar

Odgojiteljica-mentorica, voditeljica i koordinatorica Montessori programa te IKT radionice za djecu u matičnom vrtiću
Carmen Drvar
Carmen Drvar

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Carmen Drvar je odgojiteljica-mentorica, zaposlena u dječjem vrtiću Tatjane Marinić od 1982.godine. U dugogodišnjem radu, uz obvezu trajnog usavršavanja, kao i vlastitom inicijativom, sudjelovala je na brojnim seminarima i edukacijama u cilju usavršavanja stručne i osobne kompetencije te time pridonijela kvalitetnijem radu s djecom, roditeljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima.

Završila je Montessori edukaciju, a zatim stekla međunarodne Montessori diplome (MEPI) za rad s djecom dobi 0-3 i 3-7 godina. Potaknula je i bila nositelj svih faza otvaranja Montessori programa u matičnom vrtiću te za isti napisala usvojeni verifikacijski program. Ostvarenjem svoje vizije, odnosno uvođenjem Montessori programa doprinijela je povećanju kvalitete i konkurentnosti vrtića, a što je uslijed pozitivnih rezultata i zadovoljstva roditelja potvrđeno potrebom otvaranja novih Montessori skupina.

Voditeljica je i koordinatorica Montessori programa te IKT radionice za djecu u matičnom vrtiću. Stručni je suradnik u Montessori edukaciji odraslih, pri SRC Srčeko što zahtijeva komunikacijske, organizacijske i kooperativne vještine s polaznicima i voditeljem edukacije. Voditeljica je radionica pri SRC Srčeko: Dokumentiranje u Montessori programu.

Članica je predsjedništva Hrvatskog Montessori društva. Kao voditeljica stručno-pedagoške radionice sudjelovala je na dva Međunarodna Montessori kongresa te na Međunarodnoj Montessori stručno-znanstvenoj konferenciji. Na inicijativu nadležne prosvjetne savjetnice, svoja promišljanja o kvalitetno odgojno-obrazovnom kontekstu i značaju kvalitetnih didaktičkih materijala prikazala je na Stručnom skupu za odgojitelje (AZOO).

U matičnom vrtiću vodila je edukacijske radionice i aktive za odgojitelje te prikazala ulogu Montessori odgojitelja u časopisu „Dijete, vrtić, obitelj“. Sudjelovala je u izradi mnogih prezentacija efikasnosti i mogućnosti rane edukacije kroz inovativna rješenja i programe.

Predavači