×

Online pedagoška akademija 2022/2023

Online pedagoška akademija

03.10.2022. - 15.06.2023.

Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića, potpuno je sigurna i fleksibilna za sudionike – većina sadržaja dostupna je 24/7 te sami odabirete kada ćete se educirati
Online pedagoška akademija 2022/2023

Pristup edukaciji omogućen je samo registriranim korisnicima!

Pristup sadržaju ovog edukacijskog programa moguć je samo korisnicima koji su platili kotizaciju. Ukoliko trebate dodatne informacije - kliknite pošalji upit. Ako već imate kotizaciju - prijavite se kako biste mogli pristupiti sadržaju edukacije!

Osnovne informacije

Odgojno-obrazovni rad s djecom s vremenom se mijenja i neki tradicionalni pristupi više ne mogu pratiti novo suvremeno doba. Došlo je vrijeme digitalizacije, novih odgojnih mjera i drugačijeg pristupa odgoju. Online pedagoška akademija nudi roditeljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima usvajanje najnovijih znanja i kompetencija u području ranog i predškolskog odgoja. Bogati program sadrži teorijska i praktična znanja, što potiče razvoj kompetencija koje kasnije dovode do kompetentnosti u radu s djecom.

Prednosti Online pedagoške akademije

Kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavača
Program je kreiran u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgojitelji i stručni suradnici vrtića.

Dostupnost 24/7/365
Članovima Online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tijekom cijele godine. Predavanja se mogu pregledavati bilo kada i s bilo kojeg uređaja.

Fleksibilnost i lakša organizacija posla
Klasična edukativna događanja odvijaju se većinom za vrijeme radnog vremena, što stvara izazove u organizaciji rada. Kod online edukacije vrijeme i trajanje učenja možete prilagoditi svojim zaposlenicima i obvezama.

Sigurnost
U vremenu globalne pandemije sigurnost djece, zaposlenika i svih ostalih nam je na prvom mjestu! Učenje putem digitalnih tehnologija na daljinu jamči potpunu sigurnost svih uključenih u edukaciju.

Uključivanje većeg broja sudionika
Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno obrazovnih djelatnika vrtića. Na taj način uz manje ulaganja po zaposleniku dobivate veću količlinu stručnog znanja i kvalitetniju odgojno obrazovnu praksu.

Financijske uštede
Za razliku od klasičnih edukacija uživo, kod online edukacije nema dodatnih troškova vezanih za fizičku nazočnost, kao što su putni troškovi, dnevnice i sl.

Program

Djeca su vrlo osjetljiva na prirodu i njezine elemente, ona su emocionalno dirnuta i intelektualno zainteresirana za okoliš. Iskustvo pokazuje da se mnoge odrasle osobe koje žive u velikim gradovima sa zadovoljstvom sjećaju nezaboravnih trenutaka svog ranog djetinjstva u ruralnim područjima s biljkama, stablima, rijekama i potocima, vrtovima, životinjama. To je dokazano učinkovita strategija u odgoju i obrazovanju.

Modul sadrži predavanja kojima će se odgovoriti na pitanja kako boravak u prirodi utječe na cjelokupni razvoj djeteta, što je rizična igra i kako ona utječe na dijete te kako kvalitetno organizirati boravak djece u prirodi. Obilovat će primjerima dobre prakse dječjih vrtića s naglaskom na važnost kretanja i boravka djece u prirodi, o njihovom utjecaju na psihofizičko zdravlje djeteta te razvoj socio-emocionalnih vještina kroz igre u prirodi.

Za pravilan rast, dobrobit i sigurnost, kao i snalaženje i življenje u suvremenom svijetu neophodna je potreba za odgojem i obrazovanjem u području medijskog odgoja, kulture, pismenosti djece, ali i odraslih koji svakodnevno borave s djecom.

Što su mediji i kako oni utječu na dijete? Kako birati medijske sadržaje za djecu? Što je medijska pismenost i kako poticati medijsku pismenost u vrtiću i obiteljskoj sredini? Kako djecu učiti programirati i zašto je to važno? Ovo su samo neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovore u ovom modulu. Nadalje, jedan od ciljeva ovog modula je pružiti što više obrazovnih materijala, ideja i praktičnih primjera za rad s djecom.

Modul sadrži predavanja i radionicu na kojima će se odgovoriti na pitanja što je terapijska igra, što terapija igrom i zašto je važna primjena terapijske igre u radu s djecom rane i predškolske dobi.

Nadalje, puno se govori o reflektiranju, ali još uvijek se nedovoljno vježba u radu s djecom. Reflektirati možemo radnju, ono što dijete govori, osjeća i misli. Isto tako možemo reflektirati praćenje igre, sadržaj i emocije tijekom igre. Kakav je prostor u kojem borave djeca gledan kroz terapiju igrom i kako to možemo primijeniti u svakodnevnom radu s djecom u vrtiću?

Sudjelovanje u programu online pedagoške akademije Mliječni zub moguće je za fizičke i za pravne osobe.

Pravne osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2022/2023 - edukacijski paketi za pravne osobe

Fizičke osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2022/2023 - edukacijski paketi za fizicke osobe

Dodatna pojašnjenja

Pristup akademiji i edukativnim materijalima - svaki kupac paketa (vrtić ili druga pravna osoba) dobiva određeni broj licenci za registraciju na platformu Mliječni zub. Svaka licenca vrijedi za jednu fzičku osobu (odgajatelj, djelatnik vrtića) koja nakon registracije postaje sudionik/polaznik akademije i ima pravo na pristup sadržajima/materijalima sukladno specifkaciji paketa.

Zoom radionice - u svakom modulu biti će održana po jedna online-radionica uživo putem virtualne platforme Zoom. Radionice se održavaju u točno određeno vrijeme, o čemu će sudionici biti obaviješteni minimalno 7 dana prije održavanja radionice. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke osobe kupci Plus paketa, te kod pravnih osoba kupci paketa Team (jedna osoba/sudionik) i Maxi (tri osobe/sudionika).

Video predavanja za roditelje - uključuju 3 videa u trajanju po 20-30 minuta, a Vaši odgojitelji ih mogu prikazati na roditeljskom sastanku te mogu biti osnova za daljnju diskusiju s roditeljima.

Popust na ulaznice za konferenciju uživo - jednokratni popust iskoristiv za kupnju ulaznica za prvo iduće Mliječni zub događanje uživo. O terminu idućeg događanja bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Popust za predavanje/radionicu u vašem vrtiću - ukoliko se odlučite angažirati nekoga od predavača ili voditelja radionica da održi edukaciju u prostoru vašeg vrtića za određeni broj sudionika, dobivate 10% popusta (sadržaj i cijene dogovarate direktno s predavačem).

Online pedagoška akademija 2022/2023

Pristup edukaciji omogućen je samo registriranim korisnicima!

Pristup sadržaju ovog edukacijskog programa moguć je samo korisnicima koji su platili kotizaciju. Ukoliko trebate dodatne informacije - kliknite pošalji upit. Ako već imate kotizaciju - prijavite se kako biste mogli pristupiti sadržaju edukacije!