×

Katarina Šeravić Lovrak - predavanje za roditelje "Kritičko razmišljanje u ranom djetinjstvu"

U još jednom besplatnom predavanju Mliječnog zuba za roditelje, Katarina Šeravić Lovrak objašnjava na koji način i kroz koje aktivnosti možemo kod djece razvijati kritičko razmišljanje
Katarina Šeravić Lovrak
Katarina Šeravić Lovrak

Mliječni zub je u sklopu trenutne Online pedagoške akademije 2021/2022, za roditelje pripremio tri bonus predavanja s aktualnim temama u odgoju djece od 0 do 7 godina. Predavanja su u potpunosti besplatna i dostupna za neograničeno pregledavanje.

Drugo po redu predavanje za roditelje donosi Katarina Šeravić Lovrak, magistra ranog i predškolskog odgoja, odgojiteljica mentorica s međunarodnom Montessori diplomom (MEPI), članica OMEP-a i autorica više stručnih radova te aktivni sudionik brojnih međunarodnih konferencija i radionica u Hrvatskoj na teme razvoja djeteta i suradnje s roditeljima. U svom vrtiću, Ciciban u Velikoj Gorici, vodi interesnu skupinu Razvoj digitalnih kompetencija.

Kritičko razmišljanje jedno je od neophodnih vještina za zdrav i neometan razvoj djece i mladih, naročito u današnjim okolnostima kada su im dostupni digitalni uređaji s pristupom internetu na kojima su izloženi iznimno velikoj količini informacija s raznih elektroničkih medija. Kritičko mišljenje pomaže djeci da riješe probleme gledajući na njih s nekoliko stajališta prije nego što konačno donesu odluku, a s jakim vještinama kritičkog razmišljanja, mala je vjerojatnost da će djeca podleći pritisku vršnjaka. Kako razviti te vještine saznajte u video predavanju u nastavku.

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje