×

Dječji vrtić Čarobno ogledalce

Varaždinske Toplice

Dječji vrtić Čarobno ogledalce je privatna predškolska ustanova osnovana 2014. godine koja uspješno posluje na području Grada Varaždinske Toplice.
Dječji vrtić Čarobno ogledalce

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Dječji vrtić Čarobno ogledalce je privatna predškolska ustanova osnovana 2014. godine koja uspješno posluje na području Grada Varaždinske Toplice. Cilj nam je unaprijediti standard i kvalitetu rada ustanove te razvojnim planom utjecati da dječji vrtić Čarobno ogledalce bude i ostane nezamjenjivi dio lokalne sredine.

Redoviti – cjelodnevni program predškolskog odgoja i obrazovanja prilagođen je razvojnim potrebama djece. Temelji se na spoznajama humanističkog odgoja i obrazovanja te omogućava djeci pristup raznovrsnim spoznajama i doživljajima kroz mnogobrojne aktivnosti. Program obuhvaća odgojno – obrazovne sadržaje za djecu od 1.godine do 7. godine života te je verificiran od strane MZO -a.

U našem vrtiću pomažemo djeci da razviju svoje potencijale, uvažavajući različitosti interesa i sposobnosti svakog pojedinog djeteta. Stvaramo takve uvjete življenja koji omogućavaju djetetu da se osjeća kao kod kuće, a odgojiteljima da ostvare timski rad i kvalitetniju odgojno – obrazovnu praksu. U redoviti program integrirani su specifični sadržaji različitih priznatih programa i pristupa odgoju i obrazovanju djece kao što su: „Brain gym ” – gimnastika za mozak u funkciji poboljšanja motoričke sposobnosti, koordinacije, pamćenja, govornih vještina i emotivne ravnoteže te Baby signs programa.

Programi

Cjelodnevni program

  • Redoviti program

Kratki program

  • Redoviti program
  • Sportski program
  • Jezični program - engleski
  • Informatički program

Detaljne informacije

Program predškole

Dječji vrtić Čarobno ogledalce provodi program javnih potreba i to program predškole koji je integriran u redoviti program.

Dječji vrtić Čarobno ogledalce provodi program javnih potreba i to program predškole koji je integriran u redoviti program. Program predškole obvezan je za svu djecu u godini dana prije polaska u osnovnu školu i dio je sustava odgoja i obrazovanja. U sklopu programa razvijaju se psihosocijalne vještine, emocionalno sazrijevanje, usvajaju se kulturno – higijenske navike te se provode istraživačko – spoznajne aktivnosti prema psihofizičkim karakteristikama djeteta. Predškola je okruženje koje pruža poticaje za razvoj svih djetetovih osobnih potencijala i sposobnosti, a samim time i vještina i navika koje će mu pomoći da se što uspješnije nosi s očekivanjima i zahtjevima koje će pred njega staviti polazak u školu.

Baby signs program

U naš redoviti program integrirali smo Baby signs program kojim djecu u dobi od 1. do 7. godine života učimo jednostavnim i lako primjenjivim znakovima kojima im omogućujemo da komuniciraju sa svojom okolinom.

U naš redoviti program integrirali smo Baby signs program kojim djecu u dobi od 1. do 7. godine života učimo jednostavnim i lako primjenjivim znakovima kojima im omogućujemo da komuniciraju sa svojom okolinom. Program Baby signs obuhvaća znakove iz HZJ koji su motorički jednostavniji da ga dijete može koristiti. Vrtić je za taj program dobio poseban certifikat te educirao sve djelatnike kako bi ga se moglo primjenjivati u svom odgojno – obrazovnom radu. Dugogodišnja istraživanja na Nacionalnom institutu za zdravlje dokazala su da uporaba znakova potiče razvoj govora kod djece, doprinosi intelektualnom razvoju, komunikacijskim vještinama i naprednoj emocionalnoj inteligenciji.

Razne igraonice

U vrtiću se provode i razni kratki programi u vidu igraonica.

Igraonice za djecu na stranom jeziku

Predškolska dob je najpovoljnije životno razdoblje za usvajanje stranog jezika. To je vrijeme kada djeca brže i lakše usvajaju čist izgovor, intonaciju, a prisutan je i osjećaj sigurnosti, samopouzdanja i spontanosti što je najbolja osnova za svako učenje. Osim dobi važno je i vrtićko okruženje jer u poticajnom okruženju dijete jezik usvaja spontano, situacijski kroz praktičnu aktivnost u interakciji s drugom djecom i odraslima. Cilj nam stvoriti uvijete u kojima će dijete imati priliku slušati, čuti i govoriti strani jezik. Dijete će kroz igru, situacijskim učenjem stranog jezika usvajati određena znanja i vještine značajne za osnovnu komunikaciju.

Sport

Rano djetinjstvo je idealno vrijeme da djeca kroz igru i zabavu usvoje zdrave životne navike i steknu uvid u važnost bavljenja sportom. Program je usmjeren na poticanje optimalnog razvoja motoričkih i psihofizičkih potencijala djece. Djeca se kroz igru upoznaju elemente različitih sportova košarka, nogomet, atletika, gimnastika i tenis.

Aqua igraonica

U suradnji s Plivačkim klubom Varaždinske Toplice vrtić provodi aqua igraonicu za djecu od navršene 4. godine do 7. godine života.

Zašto je plivanje važno za djecu?

  • Utječe na cjelokupni razvoj muskulature i važno je za djecu zbog njihove osobne sigurnosti.
  • Djeca kroz igru uče tehnike disanja, održavanja na vodi i kretanja kroz nju.
  • Jedna od prednosti plivanja u odnosu na druge sportove je manja mogućnost ozljeda.
  • Za vrijeme plivanja glava i kralježnica se zakreću s jedne strane na drugu te kretnje čine skup pokreta koji poboljšavaju fleksibilnost tijela.
  • Lokomotorni sustav djeteta pravilno se i brže razvija svladavanjem motoričkih zadataka u vodi, jer kosti i zglobovi nisu pod opterećenjem kao na kopnu.

Proslava dječjih rođendanaVođeni vlastitim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom susreli smo se mnogo puta kako mališani svoje rođendane doživljavaju kao veliki događaj. Naša želja je da svaki mališan koji kod nas slavi svoj rođendan, ali i njegovi uzvanici, pamti tu proslavu kao zaista jedan poseban dan. Proslave dječjih rođendana organiziramo u suradnji s našim partnerima, timom iz Rođendaonice „Eci, peci,pec” koji imaju mnogo iskustva u provođenju različitih sportsko-edukativnih i zabavnih programa za djecu.

Robotika u vrtićuVrtić je investirao u opremu Robospace Tacobot STEAM, edukacijski set koji nas uvodi u početno programiranje. U radionicama robotike sudjeluju djecu od 4 do 6 godina. Set omogućava konstruiranje i programiranje jednostavnih modela koji priključeni USB priključkom izvode zadane radnje. Djeca zadatke s robotima svladavaju kroz igru te tako primjerice razvijaju navike štednje jer je tijelo robota zamišljemo kao banka novčića, uče o emocijama, pomoću robota prolaze labirintom i putuju svijetom. Radionica se održava jednom tjedno, a provodi ju educirano osoblje

Lokacije i kontakti

Dječji vrtić Čarobno ogledalceSelnička 2a42223 Varaždinske Toplice
mob: 042 218 876mob: 099 3307 000
mail: web: djecji-vrtic-carobno-ogledalce.hr
Dječji vrtić Čarobno ogledalce

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!