×

Dječji vrtić Cipelica

Čakovec, Mačkovec, Šandorovec...

Matični objekt „Cipelica” provodi programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u 9 odgojno-obrazovnih skupina, 3 jasličke skupine i 6 vrtićkih skupina.
Dječji vrtić Cipelica

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Matični objekt „Cipelica” provodi programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u 9 odgojno-obrazovnih skupina, 3 jasličke skupine i 6 vrtićkih skupina. Osim redovitog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi program obogaćen biblijskim sadržajima djece rane i predškolske dobi, te Waldorfski program kao i produljeni boravak djece.

Vrtić je vježbaonica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu-odsjek u Čakovcu za Metodiku likovne kulture i Kineziološku metodiku pa Cipelići od najranije dobi usvajaju zdrav način života. Čitav vrtić zdrav način živi kroz posebno osmišljene aktivnosti vezane uz zdravu hranu o kojoj vrijedno skrbe naše kuharice, ali i mi svi obrađujući naš mali vrtićki povrtnjak na kojem narastu najukusniji plodovi. Sve to Vam govori da je briga za zdravlje nas i okoliša na prvom mjestu svih Cipelića. O okolišu brinemo sakupljajući otpad, sadnjom cvijeća i drveća, kompostirajući i reciklirajući, sakupljajući plastične čepove i odnoseći ih u Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez podrške roditelja i lokalne zajednice, koji ravnopravno s nama sudjeluju u provedbi projekata. Vrtić „Cipelica“ je mjesto na kojem žive i uživaju djeca, djelatnici i roditelji zajedno gradeći održivost okoliša i odnosa kao pretpostavke boljeg svijeta za sve nas. Područni objekt „Dječji vrtić Vjerverica” ima status Međunarodne eko-škole i nositelj je zelene zastave. Odgojiteljice i djeca ekološki su osviješteni te svakodnevno brinu o svom okolišu i zdravlju. Zbog toga smo već prošle godine započeli, a nastavljamo i ove godine s projektom „Vjeverići i sport” jer smo svjesni o važnosti tjelesnih aktivnosti za zdravlje djece.

Programi

Cjelodnevni program

  • Redoviti program
  • Waldorfski program
  • Vjerski program
  • Ekološki program

Kratki program

  • Redoviti program
  • Sportski program
  • Dramsko-scenski program

Detaljne informacije

Dramsko-scenski program

U procesu cjelokupnog estetsko-etičkog odgoja i oblikovanja emocionalnog života djeteta značajna uloga pripada umjetnosti, a scenska umjetnost – kao sinteza svih vrsta umjetnosti – ponajviše djeluje na dječje emotivno usmjeravanje i spoznavanje pozitivnih vrijednosti u životu.

U procesu cjelokupnog estetsko-etičkog odgoja i oblikovanja emocionalnog života djeteta značajna uloga pripada umjetnosti, a scenska umjetnost – kao sinteza svih vrsta umjetnosti – ponajviše djeluje na dječje emotivno usmjeravanje i spoznavanje pozitivnih vrijednosti u životu. Naročito je to važno za djecu u predškolskoj i u mlađoj osnovnoškolskoj dobi, kojima su i namijenjeni tekstovi u ovoj zbirci. Snaga je dječjeg kazališta u njegovoj raznovrsnosti i svemogućnosti – dječje je kazalište istovremeno i zabavno i ozbiljno, iznenađujuće i istraživalačko. Predstave za djecu neupitno oblikuju dječje stvaralačke mogućnosti i vrlo su bitne za razvoj njihove scenske kulture.

Igra je kod djeteta predškolske i rane školske dobi nenadoknadivo sredstvo za njegov razvoj, igra je djetetova prirodna i osnovna životna aktivnost. Dijete tu potrebu zadovoljava igrajući se neumorno kad god i gdje god je to moguće, a ta njegova aktivnost istodobno je i specifičan i najefikasniji oblik učenja. U igri se nalaze i svi elementi dramskog stvaralaštva. Upravo zato je spontana dječja igra, uz uvijek živu dječju maštu, osnovno polazište za pokretanje predstave za djecu. Jednostavna radnja često otkriva djeci čitavo bogatstvo međuljudskih odnosa u borbi za očuvanjem osnovnih životnih vrijednosti.

Dobra predstava za djecu, bilo da je riječ o bajkovitoj ili suvremenoj temi, pokreće kognitivni, emocionalni i imaginacijski sloj dječje ličnosti. Glazba i songovi doprinose komunikaciji s malim gledateljima. Dječji doživljaj kazališne predstave nije identičan doživljaju odraslih gledatelja. Dobra kazališna predstava za djecu poziva djecu da sudjeluju u scenskoj igri, da djeluju na oblikovanje događaja na sceni.

Lokacije i kontakti

Centralni objekt

Centralni objekt - Dječji vrtić CipelicaVukovarska 1540000 Čakovec
mob: 040 312 182
mail: web: dv-cipelica.hr

Područni objekt

Područni objekt - Dječji vrtić VjevericaZAVNOH-a 2440000 Čakovec

Područni objekt

Područni objekt - Dječji vrtić MravJosipa bana Jelačića 5640000 Mačkovec

Područni objekt

Područni objekt - Dječji vrtić ZvjezdicePrvomajska 2140000 Šandorovec

Područni objekt

Područni objekt - Dječji vrtić PrigoVaraždinska 240000 Krušanec
Dječji vrtić Cipelica

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!