×

Dječji vrtić Disneyland

Split

Dječji vrtić Disneyland je Ustanova za rani odgoj i obrazovanje djece koja djeluje na području grada Splita i ima u svom sastavu matični objekt na adresi Pujanke 22 i izdvojeni objekt na adresi Getaldićeva 40. Vrtićkim kurikulumom utvrđen je okvirni plan i program kroz 10-satni i 9-satni program te dva 6-satna popodnevna programa.

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Vrtić upisuje djecu od 3 godine do polaska u školu. Ono po čemu nastojimo biti drugačiji od ostalih je naša potpuna i bezrezervna briga za svako dijete individualno, u želji da im pružimo najkvalitetniji odgoj i obrazovanje. Da bi ostvarili takve standarde naše odgojiteljice kontinuirano prate i primjenjuju najnovija saznanja s područja predškolskog odgoja i obrazovanja kod nas i u svijetu.

Naš vrtić ima stručnu službu: pedagog, medicinska sestra, i vanjske suradnike: logoped i defektolog. U vrticu se provodi Program Predskole i Integrirani program ranog učenja engleskog jezika za koje vrtic ima verifikaciju od MZO.

Vrtić radi pet dana u tjednu (ne radimo subotom i nedjeljom).

Programi

Cjelodnevni program

  • Redoviti program

Kratki program

  • Redoviti program

Detaljne informacije

Projekt Zdrava hrana

Ideja projekta „Zdrava hrana” bila je upoznati djecu s važnošću zdrave prehrane za njihov rast i razvoj, uključiti ih u pripreme jednostavnih i zdravih jela s namirnicama koje su im potrebne u određenom razdoblju njihovog života. Prilikom rada uočile smo da određeni broj djece ne voli jesti voće.

Uključivanjem djece u pripremu zdravih obroka, poput voćne salate ili svježeg soka povećali smo motivaciju za konzumiranjem iste te samim time potaknuli djecu na iskustveno učenje. Samostalno pripremanje hrane pozitivno je djelovalo na dječje samopouzdanje, a posebno je potaklo djecu na isprobavanje različitih okusa i uživanja u jelu. Kroz projekt djeca su učila aktivno istražujući i promatrajući prostor i materijal koji ih okružuje. Interes djece za projekt se povećavao sa svakom novom aktivnošću. Djeca su se tijekom projekta krativno izražavala na različite načine, na što ih je motiviralo kreativno okruženje i dovoljno maštovitih poticaja.

EU projekt

Projekt „Unaprjeđenje usluga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Disneyland u Splitu“

Svrha projekta je doprinos usklađenju poslovnih i obiteljskih obveza roditelja djece korisnika usluga ranog i predškolskog odgoja na području Splita i Splitsko dalmatinske županije.

Neposrednim razgovorima s roditeljima neupitno je utvrđeno postojanje potrebe za novim dodatnim uslugama produljenog boravka djece u vrtiću na lokaciji Getaldićeva te širenje kapaciteta i uvođenje usluge smjenskog rada za novu vrtićku grupu na lokaciji Pujanke, budući da roditelji djece koja pohađaju vrtić imaju radna mjesta na kojima je radno vrijeme u disbalansu sa radnim vremenom vrtića te imaju poteškoće u usklađenju obveza i prijeti opasnost napuštanja radnog mjesta. Upravo ovim projektom će se izaći u susret potrebama roditelja, ali i poboljšati i unaprijediti vrtićka usluga.

  1. Provedbom projekta uvest će se nova usluga smjenskog rada za novu vrtićku skupinu Pujanke za 10 djece te nove usluge produljenog boravka za jutarnju vrtićku grupu na lokaciji Getaldićeva, te popodnevnu grupu na lokaciji Getaldićeva. Nove usluge na lokaciji Getaldićeva koristit će ukupno 40 djece.
  2. Zaposleni odgajatelji će proći Montessori edukacije za djecu 3-6 godina, orf edukacija te edukacija za senzornu integraciju, edukaciju o zaštiti okoliša za odgajateljice te edukacije engleskog jezika, čime će se unaprijediti kompetencije stručnog osoblja ustanove. Nadalje, provest će se stručne radionice koje će rezultirati uvođenjem novih posebnih programa u vrtiću – tjelesnog odgoja, dramskog programa te će se uvesti program engleskog jezika.
  3. Provedbom projekta zaposlit će se sedam novih radnika – odgajatelj i spremač za smjenski rad na lokaciji Pujanke, dvoje odgajatelja za produljeni boravak na lokaciji Getaldićeva za jutarnju i popodnevnu grupu te dvoje odgajatelja za rad s djecom s posebnim potrebama na lokaciji Getaldićeva i odgajatelj za rad s djecom s posebnim potrebama na lokaciji Pujanke.
  4. Također, nabavit će se ključna didaktička i dodatna oprema za adekvatnu uslugu i unaprjeđenje kvalitete pružene usluge.

Ciljne skupine čine djelatnici u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju mladih kojima će biti pružena usluga edukacija i čime će se osnažiti kompetencije te će se projektom ujedno i zaposliti novi odgajatelji. Nadalje, krajnje korisnike čine obitelji s uzdržavanim članovima koji koriste usluge ranog i predškolskog obrazovanja prema čijim potrebama su definirane nove usluge projekta kako bi uskladili poslovne i obiteljske obveze. Najvažniji i centralni dionici su djeca, krajnji korisnici kojima se izravno pruža usluga odgoja i obrazovanja a koji će provedbom projekta imati osiguran boravak u odgojnoj ustanovi u kojoj će im biti pružena vrhunska usluga odgoja i obrazovanja, posebice s novorazvijenim posebnim programima.

Lokacije i kontakti

Centralni objekt

Centralni objekt - PujankePujanke 2221000 Split
mob: 021 378 366

Područni objekt

Područni objekt - GetaldićevaGetaldićeva 4021000 Split
mob: 021 461 064

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!