×

Dječji vrtić Dječja igra

Zagreb

Privatni dječji vrtić Dječja igra mjesto je življenja, igre i učenja djece i odraslih čiji je cilj rada usmjeren prema uvažavanju različitosti interesa i sposobnosti svakoga djeteta

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Privatni dječji vrtić Dječja igra izrastao je iz prve dječje igraonice u Zagrebu, koja se zvala "Mali princ". Kroz vrijeme ustanova se razvijala i rasla te je uz puno ljubavi i entuzijazma dugogodišnja vizija pretvorena stvarnost 2002. godine kada je postala privatni dječji vrtić „Dječja igra“. Mijenjali smo se, širili svoje spoznaje i iskustva, promišljali svaki segment svoga razvoja. Počeli smo s jednom odgojnom skupinom, a danas imamo tri lokacije u Dubravi i jednu novootvorenu na Vrbanima III.

Naš rad prepoznale su i nadležne institucije. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nas je 2007. godine imenovalo vježbaonicom Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za praktično osposobljavanje izvanrednih studenata. Od 2010. godine u našem je vrtiću omogućeno obavljanje stručno-pedagoške prakse studentima pedagogije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Stručno usavršavanje i edukacija zaposlenika važan je segment plana i programa rada vrtića. Našim odgajateljima bitne su teorijske i znanstvene spoznaje pomoću kojih razumiju i unaprjeđuju svoj odgojno-obrazovni rad.

Kontinuiranim zajedničkim radom stvorili smo mjesto življenja, igre i učenja djece i odraslih nastojeći svakodnevno osigurati okruženje u kojemu će se djeca, ali i njihovi roditelji i djelatnici ustanove osjećati dobrodošlo, zadovoljno i sretno. Cilj nam je usmjeren prema uvažavanju različitosti interesa i sposobnosti te optimalnom razvoju svih potencijala, umijeća i vještina svakoga djeteta.

Svjesni činjenice da dijete u odgojnoj ustanovi prosječno provodi gotovo osam do deset sati dnevno i imajući u vidu da prostorno materijalni kontekst utječe na misli, osjećaje i djelovanje djeteta, bitnom zadaćom smatramo osigurati djetetu bogato i raznovrsno okruženje koje će mu omogućiti stjecanja različitih iskustava. U svakom prostoru dijete može pronaći mjesto za mir, opuštanje, odmor, kao i za igru, učenje i druženje s drugom djecom.

Odgajatelji neprestano prate dijete te bilježe i dokumentiraju njegove aktivnosti. Prema uočenome poduzimamo različite promjene koje unaprijeđuju kvalitetu odgoja i obrazovanja djece u našem vrtiću. Na ovaj način produbljujemo svoje razumijevanje procesa učenja djece, kao i naše uloge u tom procesu.

Redovito organiziramo posjete kazalištima, muzejima, knjižnicama i mjestima koje doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada naše ustanove. Uz redoviti desetosatni program, specijalizirane i kraće programe, tijekom cijele pedagoške godine organiziramo i programe škole rolanja, klizanja, skijanja i plivanja.

Naglasak stavljamo na cjeloviti razvoj djeteta, svjesni važnosti prehrane u najranijoj dobi. Svakodnevno nastojimo spremati zdrave i pravilne obroke. Djeci nudimo doručak u kojem može odabrati jelo od nekoliko vrsta namirnica, ručak, užinu te voćni obrok.

Kako bi sportski program bio što kvalitetniji i zabavniji, osigurani su prostorni i materijalni uvjeti za njegovo provođenje. Sportske dvorane sadrže didaktičku opremu potrebnu za obavljanje različitih vježbi koje su stručno osmislili i vode educirani treneri.

Gotovo trideset godina mijenjaju se generacije, dječja lica s osmijehom dolaze i odlaze, a svi ostavljaju trag u priči koja se priča i dalje.

Programi

Cjelodnevni program

  • Redoviti program
  • Jezični program - engleski

Kratki program

  • Jezični program - njemački
  • Program plesa i ritmike
  • Sportski program

Detaljne informacije

Engleski jezik

Program prirodnog učenja engleskog jezika kroz razne zanimljive situacije i aktivnosti.

Okruženje u kojem se dijete nalazi igra važnu ulogu u aktivnom učenju jezika. Bez osjećaja uvaženosti, sigurnosti, ravnopravnosti i podrške okoline malo je vjerojatno da će djete prihvatiti strani jezik kao nešto novo, zanimljivo i vrijedno istraživanja. Iz dosadašnjega promatranja došli smo do zaključka da djeca uče jezik na mnogo različitih načina, kao kad uče svoj materinji jezik. Stoga je poželjno koristiti situacije koje dijete svakodnevno okružuju kako bi naučene riječi mogli što češće koristiti i njima se služiti.

Za učenje novih riječi, ali i za provjeru već dosad naučenih, pomažu nam dvojezični poticaji koji od djece traže aktivno uključivanje. U bogatom prostorno-materijalnom okruženju u kojem su zadovoljene njihove potrebe, djeca će biti u mogućnosti svakodnevno se susretati s aktivnostima i poticajima koji na prirodan i aktivan način potiču rano učenje engleskog jezika.

Kao i u ostalim odgojno-obrazovnim procesima u našem vrtiću, tako se i kod učenja engleskoga jezika roditelje smatra ravnopravnim partnerima. Zajedno s odgajateljima sudjeluju u stvaranju pozitivne slike djeteta o sebi, pomagači su u djetetovom napredovanju i učenju. Aktivnim sudjelovanjem, slušanjem i zanimanjem za aktivnosti na engleskom jeziku djetetu se šalje poruka da je uvaženo i da se cijeni njegov trud.

Ranim učenjem engleskoga jezika u vrtiću dijete će vrlo brzo spoznati nove ideje, načine komuniciranja i prilike za razvoj spoznaje. No, ne smijemo zaboraviti da svako dijete ima svoj razvojni put i da na njemu ne smijemo požurivati.

Sport

U dječjem vrtiću Dječja igra se provodi sportski program za djecu od tri do sedam godina starosti.

Rano djetinjstvo je idealno vrijeme da djeca kroz igru i zabavu usvoje zdrave životne navike i dobiju uvid u važnost bavljenja sportom i tjelesno vježbanje. U skladu s time, u vrtiću se provodi sportski program za djecu od tri do sedam godina starosti. Program je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je usmjeren na poticanje optimalnog razvoja motoričkih i psihofizičkih potencijala djece.

Sadržaji programa primjereni su interesima i sposobnostima djece predškolske i u skladu su s njihovim mogućnostima. Potiče se razvoj djetetovih motoričkih sposobnosti: koordinacije, snage, brzine, fleksibilnosti, ravnoteže i preciznosti.

Program se provodi u dvorani vrtića pod vodstvom sportskih voditelja. Tijekom cijele pedagoške godine (dva puta tjedno po četrdeset i pet minuta) djeca kroz igru usvajaju elemente različitih sportova kao što su košarka, atletika, tenis, kuglanje, hokej, rukomet, gimnastika i nogomet.

Ritmika

U dječjem vrtiću Dječja igra se provodi i program ritmike i plesa koji je namijenjen djeci od tri do sedam godina starosti.

Ples, zahvaljujući svojim ritmičkim karakteristikama, estetskim vrijednostima, pokretima cijeloga tijela u određenom tempu uz muziku doprinosi razvoju brojnih motoričkih sposobnosti (koordinaciji, ravnoteži, frekvenciji pokreta, izdržljivosti i nešto manje eksplozivnoj snazi i fleksibilnosti). U vrtiću se provodi program ritmike i plesa koji je namijenjen djeci od tri do sedam godina starosti. Cilj programa je formirati zdravo, skladno, spretno i okretno dijete koje će slobodno i efikasno vladati svojom motorikom. Djeca kroz druženje upoznaju vlastito tijelo, razvijaju muzički sluh i osjećaj za ritam.

Početni dio sata zamišljen je kao zagrijavanje tijela i razgibavanje uz točno određenu glazbu koja prati planirane zadaće ili kroz priču u kojoj djeca aktivno sudjeluju. Središnji dio sata zamišljen je kao improvizacija djece na predhodno ispričanu priču gdje se djeca imaju priliku samostalno izraziti dok je uloga voditeljice u drugom planu. Završni dio sata predviđen je za plesno izražavanje te spajanje plesne tehnike s ritmičko plesnim elementima u male plesne sekvence ili koreografije u trajanju 2-4 minute na djeci aktualnu dječju glazbu te raznu klasičnu instrumentalnu glazbu.

Roditeljima se dvaput godišnje prezentira rad polaznika na božićnoj i završnoj priredbi.

Lokacije i kontakti

Centralni objekt

Centralni objekt - DubravaAleja Blaža Jurišića 910000 Zagreb
mob: 01 2915 334mob: 091 39 15 334
mail: web: www.djecja-igra.hr

Područni objekt

Područni objekt - VrbaniKuzminečka 16/1810000 Zagreb
mob: 01 3872 259mob: 01 3872 256mob: 091 39 15 334

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!