×

Dječji vrtić Leptirić LU

Zagreb

Postojimo još od 2004. godine te od tada uspješno organiziramo i provodimo program odgoja i obrazovanja najmlađih, na njihovo veselje i zadovoljstvo roditelja.
Dječji vrtić Leptirić LU

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Postojimo od 2004. godine te od tada uspješno organiziramo i provodimo program odgoja i obrazovanja naših najmlađih, na njihovo veselje i zadovoljstvo roditelja, kao i nas samih. Osnivač je gospođa Irena Cerić, a plan i program dječjeg vrtića odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Obzirom da smo kao vrtić ispunili sve zakonski propisane uvijete za rad, kako materijalne tako i financijske, naš partner Grad Zagreb odobrio nam je sufinanciranje za svako dijete koje ima prebivalište na području Grada Zagreba kako bi cijena vrtića bila što prihvatljivija roditeljima. Sufinanciranje programa ostvarujemo i s drugim gradovima (Zaprešić, Samobor, Sveta Nedelja, Velika Gorica i dr.).

Profesionalan timOdgojitelji su visokoobrazovani kadar koji se kontinuirano usavršava, a svi zaposlenici kontrolirani su od nadležnih institucija, kako bi sigurnost djece bila neupitna. No, koje su kvalitete potrebne osim obrazovanja? Odgojitelji su umjetnici, glazbenici, likovnjaci, glumci, pisci i pjesnici. Na najrazličitije načine izražavaju svoj kreativni potencijal, a sve što rade, postaje pravo umjetničko djelo! Ovo zanimanje nosi neizmjernu odgovornost. Odgovornost za dijete – njegovu sigurnost, dobrobit, rast i razvoj. To je više od zanimanja, to je životni poziv u kojem su potrebe djeteta uvijek na prvom mjestu. Kako su djeca poput spužvica koje upijaju sve oko sebe, svojim primjerom pružamo model poželjnog ponašanja. Kao što svaki cvijet ima različite potrebe, tako je i svako dijete jedinstveno, svakom djetetu pristupamo na specifičan način, poštujući njegovu posebnost.

U svojim rezultatima težimo najboljima te smo u svakodnevnom radu uvijek spremni učiti i primjenjivati novostečena znanja.

Poticajan pristup djeci

Sretno, zadovoljno i sigurno dijete glavni je cilj i misao vodilja našeg rada

 • Individualni pristup

Individualni pristup djetetovim potrebama, željama i interesima

 • Poticanje samostalnosti

Poticanje samostalnosti i pozitivne slike o sebi

 • Razvoj izražavanja

Razvoj motoričkog, intelektualnog, govornog i kreativnog izražavanja i stvaranja

 • Usvajanje pravila

Usvajanje pravila prihvatljivog i pristojnog ponašanja

Posebno kreirane grupeSukladno našem programu koji njeguje individualni pristup svakom djetetu, naše grupe (jaslička i vrtićka), broje optimalni broj djece kako bi zadovoljili sve potrebe Vaših mališana i s lakoćom pratili njihovo odrastanje.

Svjesni smo da djeca različitih uzrasta imaju i različite potrebe pa tako naš program prati njihovo odrastanje, što znači da grupe nisu formirane samo prema uzrastu djeteta (1-3 god., 3-7 god.), već se uzimaju u obzir ostale razvojne mogućnosti (tjelesne i spoznajne), kao i sam interes djeteta.

Skupine su organizirane po principu otvorenih vrata što djeci daje mogućnost cirkulacije prostorom i interakcije s djecom i odgojiteljima iz obje skupine. Ukratko, pruža im se mogućnost izbora gdje će se igrati, kako i s kim.

Programi

Cjelodnevni program

 • Redoviti program
 • Jezični program - engleski
 • Informatički program

Kratki program

 • Informatički program
 • Sportski program
 • Matematički program

Detaljne informacije

Redoviti 10-satni program

Provjerite redoviti 10 satni program koji nudimo za vaše dijete

Redoviti 10-satni program verificiran je od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prema interesima djece i roditelja svoje programe nadograđujemo kombinacijom pedagogija. Osim tradicionalnih metoda učenja, djeci nudimo rad s interaktivnim pametnim pločama. Naša je vizija kod djece razvijati neophodne vještine učenja kako bi iskoristili sav svoj potencijal.

Poticanjem dječje mašte i kreativnosti, osmislili smo nekoliko programa koji će im pomoći u daljnjem obrazovanju, učenju i socijalizaciji. Naš tim brine o vašim mališanima na najbolji mogući način. Trudimo se svima približiti učenje na pristupačan način, kroz igru i druženje s vršnjacima.

Program ranog učenja stranog jezika

Neka i vaše dijete uči o novim kulturama, mjestima i potakne svoju želju za novim znanjima

Znanje engleskog jezika danas igra jednu od ključnih uloga u razvoju, a preporuča ga se učiti od rane dobi. Učenje stranih jezika u ranom djetinjstvu utječe na bolji razvoj mozga, bolje pamćenje, koncentraciju te veću kreativnost i mentalnu fleksibilnost.

Uvažavajući suvremeni pristup u radu jezici se uvode spontano, situacijski, doživljajem i bogatim poticajima, a ne poučavanjem kroz strogo strukturirane sadržaje. Plan i program engleskog jezika integriran je u redoviti 10-satni program koji prati potrebe i interese djece kroz odgojno-obrazivni proces.

Digitalni program

Odgoj djece u 21. stoljeću potrebno je neprestano nadograđivati sa svim elementima koje nam nosi novo doba!

Djeca danas odrastaju u okruženju gdje se informacijske i komunikacijske tehnologije iznimno brzo razvijaju i našoj su djeci sasvim uobičajene. Vremena se mijenjaju, a mi pratimo te promjene kako bismo djecu pripremili na izazove s kojima će se susretati u daljnjem odrastanju.

Suvremen pristup djecu osposobljava za budućnost, koristeći nove moderne tehnologije „interaktivne pametne ploče“. Naši odgojitelji u suradnji s djecom kreiraju aktivnosti, a djeca kroz interaktivnu igru uče kako misliti, a ne što misliti!

Zašto interaktivne pametne ploče u vrtiću?

Današnja djeca su daleko naprednija u tehnološkom smislu u odnosu na djecu prijašnjih generacija. Upravo zbog takvih saznanja osmislili smo edukativne sadržaje u kojima djeca uče na njima prihvatljiv i zanimljiv način, koristeći se novom modernom tehnologijom, a sve kako bi nove generacije pripremili za školu i život!

 • Spontano učenje - korištenjem interaktivne pametne ploče djeca uče na zanimljiv i suvremeni način
 • Aktivno sudjelovanje - djeca uče s razumijevanjem, logički zaključuju i povezuju ponuđene sadržaje
 • Jačanje komunikacije - usvajanjem znanja jačaju samopouzdanje i komunikacijske vještine uz vršnjake

Sportski program

Sportsko društvo Olympic - naučite dijete važnosti rekreacije i bavljenja sportom.

Sportsko društvo (akademija) Olympic prvenstveno je centar specijaliziran za djecu predškolske dobi. Osnovano je s ciljem planiranja, provedbe i izrade sportskih programa. Svi naši programi koji se provode unutar vrtića verificirani su i odobreni od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, kulture i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje i Gradskog ureda za obrazovanje.

 • Sigurnost - kako bismo mogli održavati sigurnost, program je osiguran samo za djecu koja su polaznici vrtića te nema drugih polaznika
 • Osiguran prijevoz - svi se programi osim jahanja i klizanja održavaju u dvorani, a za izvan vrtićke aktivnosti osigurali smo prijevoz
 • Stručan tim - svi su naši djelatnici educirani sportski treneri za pojedini sport s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom

Program tenisa za djecu

Tenis je odličan sport za djecu jer potiče razvoj motoričkih i koordinacijskih vještina u nenasilnom okruženju. Osim toga na ovaj način dijete razvija osjećaj ravnoteže i brže reflekse. Uz stručno vodstvo profesionalnog trenera tenisa djeca će razviti svoj potencijal na zabavan i poticajan način.

Program je namijenjen djeci od 4 do 7 godina pod vodstvom profesora kineziologije. Tenis se održava tijekom cijele pedagoške godine, dva puta tjedno u trajanju od 1 sata, u dvorani na Zagrebačkom velesajmu. Oprema i prijevoz su uključeni u ponudu.

Program ritmičke gimnastike - ritmika

Program za djecu od 3 godine starosti pod vodstvom profesora kineziologije. Djecu se potiče na pronalaženje i oblikovanje vlastitih ideja primjerenih uzrastu, istraživanje mogućnosti korištenja tijela kao plesnog instrumenta, korištenje vlastitog rječnika pokreta, što trajno doprinosi razvoju svakog djeteta. Ovakav rad na tijelu u mnogim slučajevima može pomoći kod otklanjanja raznih smetnji kako u fizičkom tako i psihosocijalnom razvoju djece.

Ples dokazano ima pozitivne učinke na ljudski život i zato se njime treba baviti najranijeg djetinjstva, a ovim programom djetetu je omogućeno izražavanje osjećaja, interesa, te biološke potrebe za kretanjem i razvojem estetskih komponenti, a sve u svrhu kvalitetnog psihosomatskog razvoja.

Ovaj program donosi:

 • svijest o kretanju vlastitog tijela
 • tijek i izražajnost pokreta
 • doživljaj prostora
 • doživljaj vremenskog trajanja i snage pokreta
 • ples u dvoje i ples u skupini
 • osposobljavanje tijela za izvođenje pokreta.

Baby-gym (sport za najmlađe)

Ritmičko-sportski program za djecu od 1,5 do 3 godine starosti pod vodstvom profesora kineziologije koji podrazumijeva:

 • vježbe za pravilan rast i razvoj lokomotornog sustava (sa i bez rekvizita)
 • vježbe za pravilan položaj kralježnice i pravilno držanje
 • jednostavni motorički zadatci sastavljeni od osnovnih oblika kretanja
 • elementarne igre i kretanje uz glazbu.

Ciljevi i ciljana postignuća programa:

 • spretno i sigurno izvođenje osnovnih oblika kretanja te usvajanje primarnih motoričkih znanja: savladavanje prostora, prepreka i otpora
 • prilagodba na organizirani oblik rada u grupi te socijalizacija djeteta s vršnjacima
 • stjecanje osjećaja sigurnosti u okruženju trenera i vršnjaka
 • dijete je spremno za kompleksnije zadatke i kontinuirano izvođenje više zadataka u nizu
 • dijete poznaje odgovore na osnovna pitanja o sportskoj higijeni
 • dijete ritmički izvodi jednostavne zadatke.

Program ritmičko-sportske igraonice provodi se kao kombinacija sportskog programa i kreativne igraonice. Sportski dio programa postepeno se tijekom stupnja produljuje od početnih 20-25 minuta do konačnih 45 minuta ovisno o jačanju i produljenju trajanja pažnje djece.

Program male škole sporta

Program za djecu od 3 godine starosti koji vodi profesor kineziologije, a koji podrazumijeva:

 • vježbe za oblikovanje tijela (sa i bez rekvizita)
 • vježbe za jačanje mišića leđa i trbuha
 • vježbe za pravilno hodanje i trčanje (razne aktivnosti ovisno o prostoru)
 • vježbe na parteru (strunjači) - razne gimnastičke vježbe
 • vježbe na poligonima
 • sportske igre s loptom (vježbe i igre)
 • ovisno o prostoru, upoznavanje s raznim sportskim aktivnostima
 • razvijanje navika i edukacija o sportskoj higijeni...

Ciljevi ovog programa:

 • pravilan razvoj djece kroz igru, sport i glazbu,
 • razvoj funkcionalnih i motoričkih sposobnosti,
 • razvoj intelektualnih sposobnosti te socijalizacija djece,
 • pozitivno djelovanje na psihičko i emotivno stanje djece,
 • prevencija od deformacije kralježnice, nogu, stopala,
 • usvajanje osnovnih elemenata raznih sportova,
 • usvajanje zdravih životnih navika te prevencija prekomjerne težine.

Tinker Labs

Kroz poticajan prostor i igru, djeca usvajaju mnogo znanja iz STEM područja (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika).

Kroz poticajan prostor i igru, djeca usvajaju mnogo znanja iz STEM područja (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika). Na taj način, djeca uče na interdisciplinaran način, povezujući znanje iz sva četiri navedena područja u jednu cjelinu. Dopustite svome djetetu da zakorača u razigrani svijet znanja i zabave koji odiše udobnošću, toplinom.

Tinker TotsTinker Tots prvi je stupanj našeg programa koji uvodi djecu predškolske dobi u svijet istraživanja i otkrića. Kroz pokuse i pažljivo osmišljene aktivnosti, djeca usvajaju znanje iz STEM spektra. Teme uključuju: kemiju, geometriju, inženjerske izazove, anatomiju, životinjsko carstvo, uvod u fiziku, astronomiju, prepoznavanje uzoraka, tehnologiju, STEM integrirane likovne projekte, i mnoge druge. Knjige za ovaj tečaj prate priču o Marie, znatiželjnoj djevojčici koja koristi svaku priliku za istraživanje svijeta unutar i oko svoga doma.

 • Tečaj se održava jedan puta tjedno u trajanju 45 minuta
 • Didaktički materijali za učenje, posebno osmišljeni za svaku jedinicu
 • 4 posebno osmišljene knjige (1 za svaku desetotjednu jedinicu) i torba
 • Aktivnosti i pokusi koji razvijaju finu motoriku
 • Knjige prate priču o Marie, znatiželjnoj djevojčici koja pronalazi čuda u svijetu oko sebe
 • Više od 120 pokusa

Tinker TownTinker Town je program za školsku djecu uzrasta 7-10 godina. Kroz pomno osmišljene eksperimente, promišljanje i vodstvo certificiranih odgojiteljica, učenici imaju priliku razumjeti glavne koncepte i teme STEM nastavnog kurikuluma. Program prati priču o djevojčici Marie i njezinoj nukelarnoj obitelji. Prati avanture njezine sestre Leonarde i prijatelja Nikole koji šire svoje obzore i upoznaju ljude i zanimanja koja su potrebna za uspješno funkcioniranje maloga grada.

 • Tečaj se održava jedan puta tjedno u trajanju 60 minuta
 • Didaktički rekviziti za učenje, posebno osmišljeni za svaku jedinicu
 • 4 posebno osmišljene knjige (1 za svaku desetotjednu jedinicu) i torba
 • Zahtjevniji projekti koje učenici stvaraju na nastavi i mogu odnijeti kući kako bi nastavili proces učenja
 • Radni udžbenici prate priču o Leonardi i Nikoli, najboljim prijateljima koji istražuju grad u kojem žive te otkrivaju koja sve zanimanja zahtijevaju STEM obrazovanje
 • Izvješća o napretku za roditelje

Lokacije i kontakti

Centralni objekt

Centralni objekt - KajzericaRemetinečka 5b10000 Zagreb
mob: 01 655 65 44mob: 091 455 65 44
mail: mail: web: leptiric-lu.hr

Područni objekt

Područni objekt - VrapčeIvana Bone Bolice 2710000 Zagreb
mob: 01 655 65 44mob: 091 455 65 44
mail: mail: web: leptiric-lu.hr
Dječji vrtić Leptirić LU

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!