×

Dječji vrtić Zvjezdica mira

Rijeka

Dječji vrtić Zvjezdica mira ima sjedište u Rijeci. Osnivač je Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog - Provincijalna uprava riječke provincije Majke dobrog savjeta sa sjedištem u Rijeci.

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Dječji vrtić Zvjezdica mira ima sjedište u Rijeci. Osnivač je Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog - Provincijalna uprava riječke provincije Majke dobrog savjeta sa sjedištem u Rijeci. Vrtić provodi redovni 10-satni program njege, odgoja, obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalne skrbi djece predškolske dobi. Uz redovni program provodi se Montessori program i program vjerskog odgoja. Tri su odgojne skupine u vrtiću: Leptiri, Zvjezdice i Anđeli. Sve su dobno mješovite, od 3 - 6 godine. Jasličkih skupina nemamo. Odgojno obrazovni rad provode 6 odgajatelja.

Ime vrtića

Danima smo razmišljali koje bi ime dali Vrtiću da u njemu bude prepoznat i naš duh i naše djelovanje. Bilo je to vrijeme kad je sve „mirisalo” na rat, na nemire, a mi smo čeznuli za mirom, a ujedno smo htjeli da taj mir bude mir kojeg samo Nebo daje. U takvim razmišljanjima se jednostavno spontano rodilo ime Zvjezdica mira. Zvjezdica kao nešto što pripada samo nebu, i mir koji je potreban čovječanstvu! Vrtić djeluje od 1987.godine.

Programi

Cjelodnevni program

  • Redoviti program
  • Montessori program
  • Vjerski program

Detaljne informacije

Vizija i misija

Naša je vizija

Stvarati uvjete za potpun i cjelovit razvoj djetetove osobnosti u kojem će se dijete osjećati sretno, zadovoljno i zaštićeno, što doprinosi kvaliteti njegova odrastanja i posredno kvaliteti obiteljskog i društvenog života. Smjernice naše vizije prožete su evanđeoskim duhom.

Naša misija

Odgojno obrazovni rad temeljiti na djetetovim sposobnostima i omogućiti mu dovoljno prostora za istraživanje, stjecanje novih iskustava, pronalaženje vlastitih puteva razmišljanja, igre i učenja kroz igru, uz uvažavanje razvojnih i posebnih potreba i prava djeteta i poticanje njegove aktivne uloge u procesu. Uključiti roditelje u stvaranje poticajnog okruženja za osobni razvoj djeteta u samosvjesnog, kreativnog i neovisnog pojedinca. Vizija i misija čine naš vrtić prepoznatljivim.

Lokacije i kontakti

Dječji vrtić Zvjezdica miraDr. Frana Kresnika 851000 Rijeka
mob: 051 676 281
mail: web: www.zvjezdica-mira.hr

Imate pitanje? Javite nam se!

Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem roku!