×

Kompetencije djeteta novog doba

Predavači

dr.sc. Laila Gustavsson

Laila Gustavsson švedska je pedagoginja sa bogatim praktičnim iskustvom, te sveučilišna profesorica čiji su istraživački interes primjena znanosti u ranom odgoju, ekološka održivost i obrazovanje na otvorenom.
Laila Gustavsson
Laila Gustavsson

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Laila Gustavsson od 1979. godine je radila kao odgojiteljica/učiteljica za rani i predškolski odgoj te je 25 godina radila s djecom u dobi od 1 do 6 godina. Osnovala je dječji vrtić i osnovnu školu u prirodi, gdje je 15 godina radila kao ravnateljica, ali i kao učiteljica.

Već 15 godina drži predavanja diljem Švedske o obrazovanju na otvorenom i djeci starosti 1-6 godina. Mnogo odgojitelja i učitelja je podučavala o tome kako započeti predškolske ustanove u prirodi. Više od 10 godina održavala je praktične tečajeve za odgojitelje u predškolskim ustanovama o obrazovanju na otvorenom. Igrala se, podučavala i raspravljala s njima što i kako raditi s djecom u prirodi. Danas održava predavanja, ali i praktične tečajeve o obrazovanju na otvorenom za studente na Sveučilištu Kristianstad.

Dugi niz godina radila je u neprofitnoj organizaciji za aktivnosti na otvorenom pod nazivom Friluftsfrämjandet s praktičnim tečajevima za učitelje u prirodi.2003. godine započela je sveučilišnu karijeru kao doktorandica, a 2008. godine njen doktorski rad je predstavljen te ona postaje viši predavač za područje obrazovanja.

Primjena znanosti u ranom odgoju, ekološka održivost i obrazovanje na otvorenom njen je istraživački interes

Predavači