×

Kompetencije djeteta novog doba

Predavači

dr.sc. Vladimira Velički

Dr.sc. Vladimira Velički, izvanredna profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu predaje kolegije iz područja Metodike hrvatskoga jezika i književnosti te kolegij Odgoj za dobrotu.
Vladimira Velički
Vladimira Velički

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Dr.sc. Vladimira Velički, izv. prof. na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu predaje kolegije iz područja Metodike hrvatskoga jezika i književnosti te kolegij Odgoj za dobrotu. Glavni su joj profesionalni interesi vezani uz područje metodike književnosti i hrvatskoga jezika, razvoj i poticanja govora, pripovijedanja (storytelling), ulogu smisla u poučavanju, utjecaj medija na recepciju književnih djela, odgoj i ponašanje, rad s djecom koja su medicinski neobjašnjiva i pedagoški neshvatljiva i logoterapija.

Objavila je velik broj znanstvenih i stručnih radova, nekoliko stručnih knjiga („Stihovi u pokretu. Malešnice i igre prstima kao poticaj za govor“ u suautorstvu s Ivankom Katarinčić te „Jezične igre za velike i male“ u suautorstvu s Anitom Peti Stantić, te samostalno znanstvenu monografiju „Pričanje priča – stvaranje priča. Povratak izgubljenomu govoru“). Autor je početnice, jezičnih udžbenika i čitanki za Hrvatski jezik u nižim razredima osnovne škole.

Završila je studij Logoterapije (prema Viktoru Franklu). Dodatno se usavršavala na Holistic Learning Institutu u Beču i drugdje. Predsjednica je Udruge „Audivko – centar za cjelovito učenje, logoterapiju i egzistencijalnu analizu“ u čijem radu i aktivno sudjeluje.

Predavači