×

Online pedagoška akademija 2023/2024

Predavači

Anita Malašić

Anita Malašić, pedagoginja je i odgojiteljica koja devet godina djeluje u ulozi stručne suradnice pedagoginje u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Anita Malašić
Anita Malašić
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Pedagoginja i odgojiteljica Anita Malašić, svoje bogato i raznovrsno profesionalno iskustvo stekla je radeći u nekoliko dječjih vrtića (privatnih i javnih) u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske. Godine 2022. napredovala je u položajno zvanje stručne suradnice pedagoginje mentorice te je kontinuirano angažirana u različitim aspektima i oblicima stručnog djelovanja. Kao vanjska suradnica i konzultantica sudjeluje u koordinaciji procesa unaprjeđivanja prakse u tri dječja vrtića u različitim županijama.

Voditeljica je edukacija u području kvalitete prostorno-materijalnog okruženja vrtića i razvoja raznovrsnih modaliteta profesionalnog učenja u ustanovi. Izlagala je na više desetaka stručnih skupova i konferencija. Autorica je i suautorica nekoliko stručnih članaka i poglavlja u stručnim i znanstvenim monografijama i priručnicima. Profesionalni interesi i teme kojima se u svom radu dominantno bavi su: profesionalni identitet predškolskog pedagoga, kvalitativno holističko unaprjeđivanje odgojno-obrazovne prakse, kreiranje prostorno-materijalnog okruženja vrtića (s naglaskom na multidisciplinarni pristup), modaliteti profesionalnog učenja, te vođenje i mentoriranje pripravnika. U slobodno vrijeme uživa u promišljanju (crtanju nacrta i skica) i izradi dječjih igračaka i pedagoških poticaja, čitanju knjiga, putovanjima, kvalitetnom humoru i društvu užeg kruga obitelji i prijatelja.

Predavači