×

Online pedagoška akademija 2023/2024

Predavači

Ana Malnar

Ana Malnar odgojiteljica je 23 godine, a u slobodno vrijeme održava dramske grupe.
Ana Malnar
Ana Malnar
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Odgojiteljica Ana Malnar rođena je u Zagrebu 1975. godine gdje završava osnovnu školu i pohađa IV gimnaziju, a 4. razred završava u USA-Notre Dame High School, gdje je i maturirala.

Dodiplomski studij završila je 1999. godine na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, a diplomski studij 2012. godine u Rijeci na Učiteljskom fakultetu (prva generacija magistra predškolske edukacije). Trenutno je student (dovršava završni rad) na Poslijediplomskom specijalističkom studiju dramske pedagogije. U struci radi 23 godine te je zaposlena u privatnom D.V. Dobro Drvo od 2016.g., gdje radi na poslovima odgojitelja (rad u posebnom programu engleski jezik i dramski program), a prije toga je većinu iskustva stekla radeći u D.V Izvor, Zagreb.

Van radnog vremena drži dramske grupe (1 do 4 razred O.Š.) u sklopu vrtića i u dramskom studiju Teatar Tirena (od 2019. godine). Također vodi radionice za odgojitelje i studente (od 2019. godine uglavnom vezane za dramski odgoj i lutkarstvo).

Tijekom svog rada i studija pohađala je niz lutkarskih i art radionica pod umjetničkim vodstvom kazališne i likovne umjetnice multimedije Krune Tarle, koja ju je upoznala i „zarazila“ lutkarstvom te teatrom materijala (Lutkarski studio ZeKaeM-a, ZKL, Centar mladih Ribnjak). Članica je grupe Fasade – grupa pod vodstvom Krune Tarle čiji je cilj istraživanje alternativnog kazališnog jezika (teatar materijala, maske, objekta, figura), s kojima je sudjelovala u predstavi „Nadir“, autorskom projektu Krune Tarle (ZKL, 2008).

Igra u lutkarskoj predstavi “Šuma priča”, koja je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije KRUNA TARLE –art (grupa Fasade) i Centra mladih Ribnjak (Scena Ribica) te pripovijeda priče na različitim festivalima(predstava aktivno igra od 2015.g)

Njezina područja interesa su široka te istražuje različita područja unutar ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (istraživalačke aktivnosti, likovnost, dramska i lutkara igra).

Predavači