×

Online pedagoška akademija 2023/2024

Predavači

prof.dr.sc. Ingrid Engdahl

Ingrid Engdahl, izvanredna profesorica na Sveučilištu u Stockholmu, odgojiteljica i psihologinja, doktorica je znanosti u području razvoja djece i mladih. Od 2019. do 2021. bila je predsjednica OMEP-a za Europu, međunarodnog udruženja za obrazovanje u ranom djetinjstvu.
Ingrid Engdahl
Ingrid Engdahl
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Profesorica Engdahl 25 godina radila je u dječjim vrtićima na raznim pozicijama, od čega pet godina kao ravnateljica. Potom je dvadesetak godina radila kao predavačica i profesorica na Institutu za obrazovanje u Stockholmu te na Sveučilištu Stockholm, većinom u programima obrazovanja odgojitelja te kao istraživačica na polju znanosti o razvoju djece i mladih. Tema njezinog doktorata je bila: Djeca rane i predškolske dobi kao društveni akteri u švedskom predškolskom odgoju (2011).

Njezini glavni istraživački interesi odnose se na holistički razvoj obrazovanja u ranom djetinjstvu, s fokusom na jasličku djecu, dječju igru, perspektivu djeteta, obrazovanje za održivost i dječja prava.
Prof. Engdahl je bila urednica u ECE Journals, piše kolumne u publikacijama namijenjenim stručnjacima odgoja i obrazovanja, objavila je nekoliko znanstvenih članaka, knjiga i stručnih izvještaja te je recenzent za desetak časopisa unutar svog stručnog područja.

Predavači