×

Kompetencije djeteta novog doba

Predavači

Kamea Jaman

Psihologija Kamea Jaman dugi niz godina radi u području razvojne psihologije u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Svoju profesionalnu znatiželju pretočila je u mnoštvo projekata, istraživanja i aktivnosti.
Kamea Jaman
Kamea Jaman

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Psihologija Kamea Jaman, 1985. godine diplomirala je na Filozofskom fakultetu na odsjeku za psihologiju. Dugi niz godina radi u području razvojne psihologije u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Svoju profesionalnu znatiželju pretočila je u mnoštvo projekata, istraživanja i aktivnosti. Zaposlena je u dječjem vrtiću Trešnjevka u Zagrebu, gdje radi na poslovima stručne suradnice kao psihologinja i kao suradnica na Programu stručno razvojnog centra za poticanje cjelovitog razvoja djeteta kroz likovnost.

Sudjeluje u različitim aktivnostima u društvima i radnim skupinama. Od 2009. godine do danas, pročelnica je Sekcije za razvojnu psihologiju rane i predškolske dobi HPD-a. Bila je dugogodišnja zamjenica predsjednice i član Sastava stručnog razreda predškolskih psihologa. Nekoliko godina bila je predsjednica Udruge «Potencijal» za razvoj komunikacijskih i kreativnih vještina odraslih i djece. Sudjelovala je u radnoj skupini za izradu Curiculuma ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja pri MZOŠ HR. Bila je član radne skupine za izradu prijedloga Programa predškole pri Gradskom uredu za obrazovanje u Zagrebu. Sudjelovala je u programu Agencije za mobilnost i program EU. Bila je član stručne radne skupine za izradu Okvir za poticanje iskustava učenja i vrednovanje postignuća darovite djece i učenika pri Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Mentorski radi sa mladim psiholozima u struci i član je Povjerenstva za polaganje stručnih ispita psihologa pripravnika pri AZOO od 2007. Mentor je studentima psihologije sa Hrvatskih studija i Filozofskog fakulteta od 2013.

2006. godine promaknuta je u zvanje stručni suradnik mentor, a 2016. godine po drugi puta promakuta je u zvanje stručni suradnik savjetnik. 2012. godine pri Hrvatskom psihološkom drušvu dodijeljeno joj je društveno priznanje “Marulić: Fiat psychologia” za osobiti doprinos u Hrvatskoj primijenjenoj psihologiji.

Oduvijek ju zanimaju teme kao što su: dobrobit djeteta, razvoj kreativnih potencijala kod osobe te odnosi među ljudima. Usmjerena je na holistički pristup čovjeku kroz integraciju različitih tehnika i psihoterapeutskih pravaca ,educirana je u psihologijskim školama Transakcijske analize, Gestalt psihoterapije i Art terapije. Spoznaje i iskustva koje je stekla koristi u području rada s djecom, roditeljima i odgojiteljima te općenito u komunikaciji i odnosima s ljudima koje susreće.

Predavači