×

Kompetencije djeteta novog doba

Predavači

dr.sc. Lidija Vujičić

Pedagoginja u vrtiću, viša savjetnica za predškolski odgoj, sveučilišna profesorica, pročelnica odsjeka, prodekanica za razvoj i osiguravanje kvalitete, prodekanica za nastavu i studente, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju, predstojnica Centra za istraživanje djetinjstva, dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
dr.sc. Lidija Vujičić
dr.sc. Lidija Vujičić

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Pedagoginja u vrtiću, viša savjetnica za predškolski odgoj, sveučilišna profesorica, pročelnica odsjeka, prodekanica za razvoj i osiguravanje kvalitete, prodekanica za nastavu i studente, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju, predstojnica Centra za istraživanje djetinjstva, dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Područje znanstvenog interesa: rani i predškolski odgoj i obrazovanje; nova paradigma djeteta i djetinjstva; kultura odgojno-obrazovne ustanove; (su)konstrukcija kurikuluma; inicijalno obrazovanje odgajatelja; profesionalni razvoj učitelja/odgajatelja; razvoj i promjene u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Autorica je triju znanstvenih knjiga: Istraživanje kulture vrtića (2011), Poticanje razvoja znanstvene pismenosti u ustanovama ranog odgoja (2016) i u suautorstvu Okruženje za učenje i kultura ustanove (2018). Objavila je dva priručnika u suautorstvu: Vrtić kao dječja kuća (2000) i Vrtić u skladu s dječjom prirodom (2002). Također, objavila je 120 znanstvenih i stručnih radova u zemlji i inozemstvu na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Aktivno je sudjelovala na 114 domaćih i međunarodnih stručno-znanstvenih skupova, održala je brojne stručne seminare, radionice, praktikume na razini županija ili države za stručne djelatnike vrtića i osnovnih škola. Voditeljica je više projekata na nacionalnoj razini, članica i voditeljica ekspertnih radnih skupina. Od 1999. do 2004. godine intenzivno je surađivala s Comune di Reggio Emilia Istituzione Scuole e Nidi d’infanzia i Reggio Children – Associazione Internazionale Amici di Reggio Children u Italiji.

Certificirana je realitetna terapeutkinja Instituta za Control Theory, Reality Therapy & Quality Management u Los Angelesu (1996). Članica je međunarodnih organizacija EECERA-e, ATEE-a, OMEP-a (World Organization for Early Childhood Education), Udruge za razvoj visokoga školstva „Universitas“, HPD-a i članica predsjedništva Hrvatskog udruženja za obrazovna istraživanja (podružnica European Educational Research Association – EERA). Članica Savjetodavnog odbora za dječju participaciju UNICEF-a Hrvatske od 2018. godine.

Predavači