×

U potrazi za skrivenim talentima

Predavači

Mirjana Bakotić

Mirjana Bakotić je ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit Mediterana u Splitu. Niz godina je vanjska suradnica Visoke učiteljske škole i Filozofskog fakulteta u Splitu na kolegijima Predškolska pedagogija i Integrirani kurikulum.
Mirjana Bakotić
Mirjana Bakotić

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Mirjana Bakotić rođena je 1954. u Dubrovniku. Završila je Klasičnu gimnaziju Natko Nodilo u Splitu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1978. pedagogiju i sociologiju. U Centru društvene brige za djecu „Tatjana Marinić“ radi kao stručni suradnik od 1978. do 1991. U Ministarstvu prosvjete i športa – Zavodu za unapređivanje školstva radi od 1991. do 1996. na mjestu savjetnice za predškolski odgoj.

Ravnateljica je Dječjeg vrtića Cvit Mediterana u Splitu od 1997. godine. Niz godina je vanjska suradnica Visoke učiteljske škole i Filozofskog fakulteta u Splitu na kolegijima Predškolska pedagogija i Integrirani kurikulum. Sudjelovala je u različitim projektima: Program psihopedagoške pomoći prognanoj i izbjegloj djeci (UNICEF), suradnik na projektu ,,Koncepcija promjena odgojno-obrazovnog sustava“ u RH – Rani odgoj i obrazovanje, Identifikacija i rad s darovitom djecom, NTC sustav učenja, Za tvoje dite Splite u suradnji s UNICEF-om, Institucionalne pretpostavke za poticanje razvoja stvaralaštva u suradnji Enesom Kiševićem i Filozofskim fakultetom u Splitu.

Pod njezinim vodstvom DV Cvit Mediterana 2016. dobiva status European Talent point u okviru Europske mreže za nadarenu djecu (European Talent Support Network). Tijekom svog rada izlaže na mnogim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i vodi različite edukacije za odgojitelje i stručne suradnike. Zajedno sa svojim suradnicima objavila je knjige: Darovito dijete u vrtiću – prikaz iskustva, Dječji vrtić Cvit Mediterana i Institucionalne pretpostavke za poticanje razvoja stvaralaštva, poglavlje u knjizi Enesa Kiševića „Majka Bajama i bura Zmijokrila“.

Predavači