×

Online pedagoška akademija 2023/2024

Predavači

Klara Bahtić

Klara Bahtić magistra je ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a radi kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću Prečko u Zagrebu. Početkom 2024. postala je predsjednica udruge OMEP Hrvatska.
Klara Bahtić
Klara Bahtić
Foto: MliječniZub

Prijavi se za newsletter!

Nemojte propustiti važne novosti i stručne edukativne sadržaje za roditelje i odgojitelje

Klara Bahtić diplomirala je 2018. godine na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom rada „Percepcija odgojitelja i predškolske djece o održivom razvoju u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“.

Od 2017. članica je međunarodne, nevladine i neprofitne organizacije OMEP, bila je članica izvršnog odbora OMEP Hrvatska, a početkom 2024. imenovana je predsjednicom OMEP-a Hrvatska. Godinama sudjeluje i izlaže na brojnim nacionalnim i međunarodnim stručnim skupovima i konferencijama te brani položaj mladih profesionalaca na svjetskim konferencijama Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Bila je dio nekoliko međunarodnih projekata koji su promicali djetetovu dobrobit u ranom djetinjstvu, a trenutno sudjeluje na međunarodnom Erasmus+ projektu i stvaranju online tečaja „ESDforECE“ za odgojitelje s ciljem usavršavanja na području održivog razvoja. Organizirala je i vodila dvogodišnji projekt u Dječjem vrtiću Prečko pod nazivom „Odgoj i obrazovanje za održivi razvoj u Dječjem vrtiću Prečko“.

Kontinuirano se usavršava na području obrazovanja za održivi razvoj u ranom odgoju i obrazovanju. Njezini drugi profesionalni interesi uključuju STEM, prijelaz iz predškolskog u osnovnoškolsko obrazovanje, medijsku pismenost te rad s mladim odgojiteljima.

Predavači