×

Online pedagoška akademija 2024/2025

Online pedagoška akademija

01.10.2024. - 15.06.2025.

Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića, potpuno je sigurna i fleksibilna za sudionike - većina sadržaja dostupna je 24/7 te sami odabirete kada ćete se educirati.
Online pedagoška akademija 2024/2025

Zainteresirani za ovu edukaciju? Saznajte kako sudjelovati!

Ako vam je program ove edukacije zanimljiv i želite sudjelovati - pošaljite upit putem obrasca i javit ćemo vam se u najkraćem roku sa informacijama o raspoloživosti i cijenama!

Osnovne informacije

Odgojno-obrazovni rad s djecom s vremenom se mijenja i neki tradicionalni pristupi više ne mogu pratiti novo suvremeno doba. Došlo je vrijeme digitalizacije, novih odgojnih mjera i drugačijeg pristupa odgoju. Online pedagoška akademija nudi roditeljima, odgojiteljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima usvajanje najnovijih znanja i kompetencija u području ranog i predškolskog odgoja. Bogati program sadrži teorijska i praktična znanja, što potiče razvoj kompetencija koje kasnije dovode do kompetentnosti u radu s djecom.

Što je Online pedagoška akademija?

  • Jedini cjelogodišnji online program edukacije stručnjaka iz sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja
  • Stručno usavršavanje preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja
  • Cjelovita edukacija koja se sastoji od tri modula/teme, u trajanju od devet mjeseci
  • Ukupno 22h/55h (ovisno o paketu) edukacijskog programa koje možete pratiti u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg digitalnog uređaja

Po čemu se Online pedagoška akademija razlikuje od ostalih online seminara?

  • Svaku temu obrađujemo stručno i detaljno kroz: 6h video predavanja, 1h panel razgovora i 2h sata interaktivne Zoom radionice
  • Cijelu edukaciju možete pratiti neograničeno, u vremenu kada vama odgovara (osim Zoom radionice)
  • Značajno povoljniji omjer financijskog ulaganja i ukupne količine edukativnih sati, bez dodatnih troškova
  • Edukaciju može pohađati veći broj djelatnika/cijeli kolektiv vrtića po povoljnim cijenama

Prednosti Online pedagoške akademije

Kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavača

Program je kreiran u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgojitelji i stručni suradnici vrtića.

Cjeloviti edukacijski program

Cjelogodišnji edukacijski program, podijeljen u tri teme/modula tijekom čitave pedagoške godine, omogućuje kontinuitet učenja kroz teoretski uvod te brojne primjere primjenjive u odgojno-obrazovnoj praksi.

Dostupnost 24/7/365

Članovima Online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tijekom cijele godine. Predavanja se mogu pregledavati bilo kada i s bilo kojeg uređaja.

Fleksibilnost i lakša organizacija posla

Klasična edukativna događanja odvijaju se većinom za vrijeme radnog vremena, što stvara izazove u organizaciji rada. Kod online edukacije vrijeme i trajanje učenja možete prilagoditi svojim zaposlenicima i obvezama.

Uključivanje većeg broja sudionika

Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno obrazovnih djelatnika vrtića. Na taj način uz manje ulaganja po zaposleniku dobivate veću količlinu stručnog znanja i kvalitetniju odgojno obrazovnu praksu.

Financijske uštede

Za razliku od klasičnih edukacija uživo, kod online edukacije nema dodatnih troškova vezanih za fizičku nazočnost, kao što su putni troškovi, dnevnice i sl.

Program

Svjesni smo izazovnih vremena, užurbanog načina života, neprikladnih uvjeta rada u dječjim vrtićima, sve većih zahtjeva roditelja od odgojitelja, ali i od djece. Emocije su jedan od najvažnijih kotačića koji nas pokreću ili koče. Rad na emocijama i razvijanje vještina samoregulacije izuzetno su važne za mentalno zdravlje, lakšu komunikaciju i cjelokupno zadovoljstvo životom i djece i odraslih.
U ovom modulu kroz praktične primjere i uz mnoštvo radnih zadataka govorit ćemo o emocionalnom razvoju djecu i kako poticati razvoj samoregulacije djece, ali i odgojitelja, odnosno stručnih suradnika u vrtićima.

Vrlo često se spominje profesionalni razvoj odgojitelja kao nužnost za kvalitetu odgojno-obrazovne prakse. No, s time je usko povezan i osobni razvoj odgojitelja. Uloga ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao temelja za život, nikad nije bila važnija, dok je odgojitelj osoba koja je najvažnija prva poveznica djetetu između obitelji i društva. Osoba koja je utjeha, pomoć, podrška, poticatelj, motivator, usmjerivač, suigrač. Upravo zato je ovaj modul posvećen odgojiteljima i njihovom razvoju samopoštovanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. No jednako tako, modul mogu pratiti i članovi stručnog tima u vrtiću.

Što je senzorna integracija? Kako prepoznati teškoće senzorne integracije? Kako prilagoditi prostorno-materijalno okruženje djetetu s teškoćama senzorne integracije? Kako se nositi s burnim emocionalnim reakcijama? Koje poticaje nuditi djetetu i na koji način? Navedena pitanja glavna su vodilja ovog modula. Sve je veći broj djece s teškoćama senzorne integracije uključenih u redovni program vrtića. Svjesni smo težine, ali i odgovornosti procesa rada za svu djecu odgojno-obrazovne skupine. U ovom modulu prikazat ćemo mnoštvo primjera, igara, tehnika i alata za rad s djecom s teškoćama senzorne integracije.

Sudjelovanje u programu Online pedagoške akademije MliječniZub moguće je za fizičke i za pravne osobe.

Pravne osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2024/2025 - edukacijski paketi za pravne osobe

Fizičke osobe

Online pedagoška akademija Mliječni zub 2024/2025 - edukacijski paketi za fizičke osobe

Dodatna pojašnjenja

Pristup akademiji i edukativnim materijalima - svaki kupac paketa (vrtić ili druga pravna osoba) dobiva određeni broj licenci za registraciju na platformu MliječniZub. Svaka licenca vrijedi za jednu fzičku osobu (odgajatelj, djelatnik vrtića) koja nakon registracije postaje sudionik/polaznik akademije i ima pravo na pristup sadržajima/materijalima sukladno specifkaciji paketa.

Zoom radionice - u svakom modulu biti će održana po jedna online-radionica uživo putem virtualne platforme Zoom. Radionice se održavaju u točno određeno vrijeme, o čemu će sudionici biti obaviješteni minimalno 7 dana prije održavanja radionice. Pravo na sudjelovanje imaju sve fizičke osobe kupci Plus paketa, te kod pravnih osoba kupci paketa Team (jedna osoba/sudionik) i Maxi (tri osobe/sudionika).

Video predavanja za roditelje - uključuju 3 videa u trajanju po 20-30 minuta, a Vaši odgojitelji ih mogu prikazati na roditeljskom sastanku te mogu biti osnova za daljnju diskusiju s roditeljima.

Popust na ulaznice za konferenciju uživo - jednokratni popust iskoristiv za kupnju ulaznica za prvo iduće Mliječni zub događanje uživo. O terminu idućeg događanja bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Popust za predavanje/radionicu u vašem vrtiću - ukoliko se odlučite angažirati nekoga od predavača ili voditelja radionica da održi edukaciju u prostoru vašeg vrtića za određeni broj sudionika, dobivate 10% popusta (sadržaj i cijene dogovarate direktno s predavačem).

Online pedagoška akademija 2024/2025

Zainteresirani za ovu edukaciju? Saznajte kako sudjelovati!

Ako vam je program ove edukacije zanimljiv i želite sudjelovati - pošaljite upit putem obrasca i javit ćemo vam se u najkraćem roku sa informacijama o raspoloživosti i cijenama!